13.3 C
Valls
Dimarts, Març 24, 2020

Sindicats dels Mossos denuncien que els manquen mascaretes i guants a la Inspecció de Treball

La Trisindical exigeix també la neteja i desinfecció diària dels vehicles, les dependències policials i els uniformes

La Trisindical, formada pels sindicats CATME, SPC i SME dels Mossos d’Esquadra, ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social on reclamen facilitar i permetre l’ús de forma urgent dels equips de protecció individual als agents i netejar i desinfectar de forma diària els uniformes, els vehicles, les comissaries i altres dependències policials i públiques. La denúncia, presentada aquest dilluns, indica que hi ha agents que desenvolupen la seva tasca “en primera línia” i “en contacte amb el ciutadà” sense els “equips individuals de protecció bàsics”, el que consideren que “incompleix la Llei de prevenció de riscos laborals, i altres normes d’aplicació envers la protecció de la salut, la seguretat i la higiene”.

La denúncia apunta que “no s’han facilitat als treballadors públics prou vestits especials de protecció biològica, no s’han facilitat mascaretes a tothom, ni tan sols les més bàsiques, i una gran part de les que s’han facilitat estan caducades, han facilitat insuficients guants de protecció, i gran part dels que s’han facilitat estan caducats, manquen ulleres de protecció, desinfectants o productes similars”.

Afegeix que “els vehicles, les comissaries i altres dependències policials i públiques on estan prestant serveis els membres del Cos de Mossos d’Esquadra es troben en una situació de manca d’higiene necessària, sense realitzar prou desinfeccions, tot i que són llocs de risc elevat de contagi i propagació del virus mortal” i “tampoc s’està deixant als treballadors fer ús dels equips de protecció individual”.

Conclouen que “no se està complint el comunicat informatiu/protocol facilitat recentment envers COVID-19 a la PG-ME ni les mesures acordades en el ressenyat comunicat informatiu sobre els equips de comunicació, equips de protecció, material addicional de suport, ni les pautes d’actuació”. Consideren que treballar en aquestes condicions “comporta un risc greu i imminent per a la vida o la salut” dels agents.

ACN

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Se suspèn la 33a Setmana Medieval de Montblanc

L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha anunciat que es veu obligada a suspendre tota la programació prevista

Els Jocs Olímpics s’ajornen fins al 2021

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2021 s'ajornen fins a l'any 2021. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha...

‘Teoria del gall’, la sisena entrega de la sèrie policíaca de Margarida Aritzeta

Artizeta ha presentat la seva nova entrega protagonitzada per la inspectora dels Mossos Mina Fuster

L’Ajuntament de Valls facilita al seu personal treballar des de casa

Una cinquantena de treballadors ja poden accedir als sistemes per treballar des de casa

UP trasllada a CCOO i a UGT la necessitat de coordinar esforços per afrontar la propera campanya agrària

Unió de Pagesos ha traslladat a les organitzacions sindicals més representatives la necessitat d'unir esforços per afrontar la campanya amb la màxima normalitat