16.6 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

Tòfona i safrà clouen a Falset unes grans jornades

Imatge del cartell

Falset es converteix aquest cap de setmana en l’epicentre de la tòfona i el safrà. Un dissabte on els tallers de sabons de safrà, les demostracions de gossos tofonaires i un sopar maridatge posaran la cirereta al pastís a unes jornades que van aixecar el teló el passat 17 de febrer. Concretament fem referència a les I Jornades Gastronòmiques de la Tòfona i el Safrà del Priorat, que finalitzen diumenge.


Una iniciativa promoguda gràcies a l’Associació Micològica del Priorat i per Priorat Winetourism Experience. En Pere Pallejà, membre de la Associació Micològica del Priorat i coordinador de les jornades, explica que “tot i que encara no han acabat les jornades estem bastant contents de com han anat i de la seva difusió. Aquí al Priorat la tòfona i el safrà són dos productes minoritaris a la nostra zona, ara bé, els hem volgut posar en valor”.


I és que posar en marxa una activitat d’aquestes característiques no és fàcil, ara bé, gràcies a la col·laboració de Safrà Paumerà, de l’Ajuntament de Falset, de l’Associació de Dones la Quartera, del Patronat de Turisme Costa Daurada, de Baronia Apartaments Turístics, Vinateria Aguiló, Tuber Conca i Oli Priordei l’esdeveniment ha servit per posar en relleu dos productes que es troben a la zona del Priorat, i que molts visitants i turistes desconeixen.


Pellejà ha destacat també la implicació “dels restaurants que han obsequiat als seus comensals amb menús amb la tòfona i el safrà com a protagonistes, amb una excel·lent relació qualitat-preu”. Fins diumenge, als restaurants de Falset Quinoa, Brichs, AJ Restaurant i El Cairat els podeu assaborir, i també al Restaurant Amics de Gratallops, La Morera de la Morera de Montsant i al Quatre Molins de Cornudella de Montsant.


Dissabte la cirereta del pastís d’aquestes jornades es viurà amb un sopar maridatge de Priorat Enoturisme, on restaurants i cellers que formen part de l’associació s’han unit per elaborar un menú exclusivament perquè la tòfona i el safrà siguin els màxims protagonistes dels plats. Al restaurant Quinoa i amb l’escriptor i pagès Miquel Esteve —amant de la terra i les lletres— com a mestre de cerimònies es viurà un experiència indefinible.


Cadascuna de les elaboracions al Quinoa anirà maridada amb un vi de la DOQ Priorat o de la DO Montsant. El reeixit sopar ha venut els tiquets de les 60 localitats previstes per als comensals i ja no hi ha possibilitat de reservar. Això sí, qui vulguis gaudir de tòfona i safrà ho podrà fer als altres restaurants anteriorment mencionats. Enhorabona i moltes felicitats als impulsors de les jornades!

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

L’Ajuntament de Valls treballa en mesures econòmiques per a la ciutat

L'Ajuntament presentarà aviat un primer paquet de mesures econòmiques per combatre la crisi del coronavirus.

Es fa una crida a infermeres voluntàries de la província

Des del Col·legi d'Infermeria fan una crida per reclutar diferents infermeres voluntàries al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

El Govern prepara plataformes digitals per fer activitats lectives amb tot l’alumnat la setmana que ve

El Govern prepara diferents plataformes digitals perquè, a partir de la setmana vinent, es puguin efectuar activitats lectives amb tot l'alumnat.

El Govern pagarà els sous i les pòlisses d’assegurances dels treballadors d’empreses contractades per la Generalitat

L'objectiu és que les empreses que no poden oferir el servei mantinguin el personal i no hagin d'aplicar expedients de regulació temporal de l'ocupació com a conseqüència del coronavirus.

S’estudia una nova data per celebrar Sant Jordi

S'estudia una nova data per celebrar Sant Jordi 2020 arran de la crisi sanitari que està provocant el coronavirus a Catalunya