8.5 C
Valls
Dimecres, Març 25, 2020

L’Ajuntament de Valls s’adhereix al manifest dels ens locals davant la crisi de coronavirus

El món local català destaca que, per fer-hi front, cal aixecar les restriccions que manté encara l'Estat espanyol a l'autonomia municipal

L’Ajuntament de Valls s’ha adherit al manifest del món local promogut per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya que reclama que, davant l’actual situació de pandèmia pel Covid-19, s’aixequin les restriccions que limiten l’autonomia municipal i s’obrin noves línies de suport per fer front a la crisi. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha signat el decret d’adhesió del consistori al manifest impulsat pel municipalisme català.

El manifest comença insistint a la ciutadania que compleixi les indicacions de les institucions i autoritats sanitàries per tallar la cadena de transmissió del virus mitjançant un confinament estricte i efectiu i fixa com a prioritat central a curt termini “la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries”.

El món local destaca que els ajuntaments són l’administració més propera al ciutadà i reclama, en aquest sentit un treball coordinat amb les administracions superiors ja que “s’han de dotar de recursos i ajuts per emparar a les famílies que ho necessiten”. A més, el manifest exigeix que es legisli per “crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor”.

Per tot això, per atendre les demandes ciutadanes, el manifest posa de relleu que els ajuntaments “necessiten disposar d’instruments efectius per donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi”. En aquest sentit, es reclama que els consistoris puguin mobilitzar el seu superàvit sense limitacions i “flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària i anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local”.

El manifest subratlla que les administracions superiors han de garantir les aportacions previstes per a l’any 2020 als ajuntaments i ampliar-les a les noves necessitats que generarà la crisi, així com aixecar totes les limitacions que impedeix als municipis contractar personal, en especial per a donar una millor resposta en polítiques socials i d’atenció directa a les persones i famílies. Per això, els ajuntaments assenyalen que “volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l’acord perquè volem ser coresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur”.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Un mes del primer positiu de coronavirus a Catalunya: dels casos importats a una pandèmia amb 10.000 diagnosticats

Una professional sanitària entrega una mostar per fer la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic. Publicada...

El Gremi de Cinemes de Catalunya calcula que més del 90% de les sales s’acolliran a un ERTO

Reclamen el suport de l'administració per a empreses que, cada any, reben 20 milions d'espectadors cada any a Catalunya i 100 milions a tot Espanya

CaixaBank activa el voluntariat online per continuar la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerables

CaixaBank ha activat el voluntariat per continuar donant suport als col·lectius en risc d'exclusió

El Camp de Tarragona frega els 200 casos de coronavirus

El Camp de Tarragona frega els 200 casos de coronavirus segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La residència Ballús demana l’ajuda a la Unitat Militar d’Emergència

Residència Ballús de Valls La situació a la Residència Ballús de Valls es complica en el pas dels...