13.3 C
Valls
Dimarts, Març 24, 2020

El municipalisme català promou un manifest unitari davant la crisi del coronavirus

L’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles de Catalunya han elaborat el manifest #Aturemelcovid19

Davant la situació excepcional que està vivint Catalunya i bona part del món, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) han elaborat el manifest #Aturemelcovid19, amb la voluntat de transmetre un missatge d’unitat i reivindicació del món local davant de la pandèmia global, demanar un confinament efectiu, alhora que posa l’accent en les eines, recursos i decisions necessàries per salvar la salut de les persones, especialment les més vulnerables, les empreses i els pobles i ciutats de Catalunya.

El manifest, a banda de reclamar infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades, també demana un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials, tot amb l’objectiu i prioritat de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió. 

Al mateix temps, aquest manifest unitari posa èmfasi en la necessitat de facilitar les condicions als ens locals per a què puguin fer front a aquest moment d’emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local. D’aquesta manera, entre d’altres mesures, es demana que els ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019 per al que necessitin, que es flexibilitzi la regla de la despesa, que s’elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limita l’autonomia local i que es garanteixin aportacions de les administracions supramunicipals i europees cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “només des de la responsabilitat individual podem fer front a una crisi col·lectiva”. Per aquest motiu, Soler ha apel·lat a un confinament efectiu i a què les administracions “reforcin el nostre sistema sanitari, atorguin noves eines a les administracions locals i facilitin mesures per ajudar a les famílies i per reactivar l’economia productiva del nostre país”.  

La presidenta de la FMC i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha remarcat que “els Ajuntaments, a les alcaldies, a les regidories, rebem la demanda directa dels nostres conciutadans i no sempre tenim les eines necessàries a la nostra disposició per poder donar-los-hi la resposta que necessiten. Per això fem aquest oferiment i a l’hora demanda de col·laboració entre totes les administracions”.

D’altra banda, el president de la l’Associació de Micropobles i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, creu que “la conscienciació de tothom i el treball coordinat i en xarxa podrà fer efectiva la gestió de la crisis del COVID19. Els municipis aporten la proximitat necessària per atendre a les persones en el seu context social, havent demostrat en aquests moments tota la solidaritat cap a les persones més vulnerables”.

El Manifest #Aturemelcovid19 s’ha fet arribar a tots els ens locals de Catalunya amb la voluntat d’alçar la veu del municipalisme català davant de la pandèmia global, i treballar de forma unitària per superar la crisi sanitària i econòmica global. Al mateix temps, s’anima als ens locals que comparteixin la seva adhesió al manifest a través de les xarxes socials amb el l’etiqueta #Aturemelcovid19.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Els Amics de la Música de Valls suspenen tots els concerts de l’abril

L'Associació dels Amics de la Música de Valls ha anunciat que es demorarà el cobrament de la tercera quota

Sindicats dels Mossos denuncien que els manquen mascaretes i guants a la Inspecció de Treball

La denúncia, presentada aquest dilluns, indica que hi ha agents que desenvolupen la seva tasca "en primera línia" i "en contacte amb el ciutadà" sense els "equips individuals de protecció bàsics"

L’Estat suma 514 morts per coronavirus les últimes 24 h i 6.584 nous casos, que eleven els positius a 39.673

El balanç més recent és de 2.636 persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI) -281 més que el dia anterior-

Pacheco (CCOO): “Hi ha un abús dels ERTO i de la causa de força major. S’haurà de revisar a posteriori”

"Ens estem trobant moltes empreses que posen dificultats a la flexibilitat laboral i que continuen treballant parcialment, i que volen acollir-se a la causa de força major"

Un veí de Montferri mor per Covid-19

És un veí de Montferri que inicialment havia estat ingressat al Pius Hospital de Valls va ser traslladat al Joan XXIII de Tarragona on perdria la vida