15.8 C
Valls
Dijous, Març 19, 2020

Un ajuntament al 100% per Valls

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat el cartipàs per a aquest mandat, les competències dels diferents òrgans col·legiats, la configuració del govern i, entre d’altres punts, les competències de les diferents regidories. Voldria expressar en primer lloc l’agraïment per la generositat i el clima de confiança amb què s’han desenvolupat les negociacions per l’acord de govern entre Junts per Valls i Esquerra Republicana-Compromís. Ho vaig expressar en el ple, però voldria remarcar-ho perquè ja ben d’entrada vam coincidir en la necessitat d’arribar a un bon acord per a la ciutat, un govern estable i plural, amb capacitat per treballar de manera transversal i donar respostes a les necessitats i projectes de tots els vallencs i vallenques.

És també un acord que es marca nous horitzons. A les eleccions del passat 26 de maig, els vallencs i vallenques ens van fer confiança i van expressar la voluntat d’encetar una nova etapa, amb tota la força i experiència d’abans, però sobretot amb nous projectes i noves maneres de fer, posant-nos al servei de Valls des de la proximitat i des de la renovació democràtica, comptant amb la participació de tothom, amb mà estesa i diàleg per sumar al 100% per Valls.

Per aquest motiu, ja vaig demanar d’entrada que en el primer que ens havíem de posar d’acord era en el projecte i model de present i de futur que volem per a Valls. No s’hi valia encarar les negociacions pensant primer en les quotes o en les regidories. Calia establir sobretot una base sòlida, una proposta i projecte de ciutat per debatre, de manera oberta, amb tots els grups polítics, amb les entitats i associacions i amb tots els ciutadans. L’acord programàtic de govern és sobretot això: una proposta que hem de fer entre tots, que comptarà i serà fruit del debat i de la participació, parlant de tu a tu amb els vallencs, per dur a terme els projectes que entre tots ens proposem.

En això, hi destinarem tots els esforços, perquè aquesta és la millor base i com la ciutat hi sortirà guanyant. L’acord programàtic estableix els projectes de ciutat, en alguns casos actuacions ja encarrilades com són el Museu Casteller, Ca Xapes o l’ampliació del Museu de Valls, però també compromisos que volem fer realitat. En són alguns exemples la recuperació progressiva dels torrents, la nova Escola de Música, la seu de la Policia Local, el Centre Cívic del Barri Antic, la Casa de la Festa, la rehabilitació de l’església de Sant Francesc o la recuperació de les muralles medievals. També es detallen les polítiques públiques amb compromisos molt concrets en cadascuna de les àrees, posant especial relleu en totes les accions de suport a les persones i les famílies per reforçar el benestar i la qualitat de vida, així com les actuacions que hem de fer plegats per recuperar el centre històric, els projectes de millora de carrers i places a tots els barris i tota la ciutat o ampliant les polítiques de formació, ocupació i suport a l’empresa, el comerç o els emprenedors.

Compromisos en què entrem en detall, avaluables i concrets i que es poden consultar íntegres a la pàgina web de l’Ajuntament i al portal municipal de transparència. Compromisos que assumim amb tots els vallencs, amb feina que hem de fer des del minut zero, amb un horitzó de present per a aquest mandat, però també en la ciutat a 8 o 10 anys vista. Des d’aquí, voldria assenyalar la satisfacció per l’acord i manifestar la voluntat meva personal com a alcaldessa d’estendre aquest clima de consens, de participació i transparència a tots els àmbits i a tots els vallencs, comptant amb tothom, obrint en definitiva l’Ajuntament a totes les iniciatives que, entre tots, puguem impulsar, al servei sempre de la ciutat i la seva gent.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

Comença la desinfecció dels carrers de Valls

Un treballador dels serveis de neteja aplicant desinfectant davant d'una farmàcia al barri de les Comarques. Foto: El Vallenc

@VallsConfinat, la ciutat batega tot i el confinament

El compte @VallsConfinat vol crear comunitat entre vallencs i vallenques i ser l'alataveu d'entitats en aquests dies de confinament

La Generalitat demana la congelació d’impostos i taxes a empreses i autònoms

Per altra banda, Budó ha informat que el tràfic a Internet s'ha incrementat un 30% aquests dies, a causa de la crisi sanitària pel coronavirus.

L’eina que permet detectar la Covid-19 a Catalunya

La directora de l’Àrea de ciutadania del Servei Català de la Salut, Rosa Romà, ha recalcat que la informació que es bolcarà a l’APP serà “totalment encriptada” i “permetrà elaborar un perfil de pacient en relació a les seves simptomatologies”.