16.6 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

Sense por

Quan fa poques setmanes feia alguns pronòstics generals per al nou any xinès, que va començar el proppassat 4 de febrer, i apuntava que els anys amb element aigua (i aquest en ve ple) es caracteritzaven per una por generalitzada que solia portar a la recessió econòmica, poc m’imaginava que la cosa arribaria tan lluny.


I és que la recessió sol venir de la por a una crisi econòmica i aquest sentiment és, justament, allò que provoca que la gent no gasti i que, per tant, hi hagi crisi, talment com un peix que es mossega la cua. Enguany, el pànic, i la caiguda de les borses, té a veure amb els estralls del coronavirus, que són més psicològics que objectius, ja que la seva taxa de mortalitat (situada en un 3% dels afectats) és molt baixa en relació amb altres afeccions.


Mario Alonso Puig, metge i assagista que ha passat per la prestigiosa Universitat de Harvard i pel MIT, és, també, especialista en coaching i lideratge. A les seves conferències sol explicar la faula de l’Obscuritat i el Senyor de les Tenebres.


En aquesta, el Senyor de les Tenebres convoca els enemics de l’home i els explica que porta anys intentant destruir l’home sense èxit perquè, al darrere d’aquest, sempre hi ha l’Amor. Per això, ofereix la meitat del seu regne a qui mati l’Amor. L’Odi, la Peresa, la Rutina i la Desesperança, entre d’altres, fracassen en aquesta missió que, finalment, és duta a terme per un personatge misteriós que acaba presentant-se: es tracta de la Por.


No endebades, moltes escoles metafísiques divideixen el món en dues polaritats que expliquen el món: la vibració de l’amor i la de la por. Aquesta darrera ens anul·la i ens paralitza. L’amor ens fa avançar amb confiança.


Deia Sèneca, filòsof grec de l’escola dels estoics, que “el que pateix abans del necessari pateix més del necessari”. Potser hi podríem afegir, com deien a l’APM: “Que no nos engañen, que nos digan la verdad.”

Montse Milian
Montse Milian
Col·laboradora

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

L’Ajuntament de Valls treballa en mesures econòmiques per a la ciutat

L'Ajuntament presentarà aviat un primer paquet de mesures econòmiques per combatre la crisi del coronavirus.

Es fa una crida a infermeres voluntàries de la província

Des del Col·legi d'Infermeria fan una crida per reclutar diferents infermeres voluntàries al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

El Govern prepara plataformes digitals per fer activitats lectives amb tot l’alumnat la setmana que ve

El Govern prepara diferents plataformes digitals perquè, a partir de la setmana vinent, es puguin efectuar activitats lectives amb tot l'alumnat.

El Govern pagarà els sous i les pòlisses d’assegurances dels treballadors d’empreses contractades per la Generalitat

L'objectiu és que les empreses que no poden oferir el servei mantinguin el personal i no hagin d'aplicar expedients de regulació temporal de l'ocupació com a conseqüència del coronavirus.

S’estudia una nova data per celebrar Sant Jordi

S'estudia una nova data per celebrar Sant Jordi 2020 arran de la crisi sanitari que està provocant el coronavirus a Catalunya