8.1 C
Valls
Divendres, Març 20, 2020

Qüestió d’equilibri

Qui ens havia de dir tot just fa un parell de setmanes que hauríem de viure confinats. Com totes les situacions, planteja inconvenients i avantatges. Dels aspectes negatius, què dir que sigui nou, però, per estar millor, per què no centrar-nos en els positius.


Aquests en són alguns, que surten de les reflexions de la psicòloga italiana Francesca Morelli (trobareu el seu escrit complet a la meva pàgina de Facebook): La qualitat de l’aire millora degut a la disminució de la mobilitat i, per tant, de la contaminació; la majoria de la població alenteix el ritme i disposa de més temps lliure; pares i fills/filles comparteixen més estones.

Diu Morelli: “Crec que l’Univers té la seva manera de retornar l’equilibri a les coses segons les seves pròpies lleis, quan aquestes es veuen alterades. Els temps que estem vivint, plens de paradoxes, fan pensar… […] En una fase social en què pensar en un mateix s’ha tornat la norma, aquest virus ens envia un missatge clar: l’única manera de sortir-ne és fer pinya, fer ressorgir en nosaltres el sentiment d’ajut al proïsme, de pertinença un col·lectiu. […] Deixem de cercar culpables o de preguntar-no per què ha passat i comencem a pensar en què podem aprendre de tot això.”


No us deixeu endur per la por o el desànim i gaudiu de la vostra família i dels plaers de les petites coses. Truqueu les persones que sabeu que viuen soles i/o que necessiten ajut, que sentin que us tenen a prop i que poden comptar amb vosaltres. Aprofiteu per fer tot allò que normalment no podeu per manca de temps.
I, sobretot, siguem agraïts amb la vida i amb totes aquelles persones que treballen per al benestar comú i solidaris amb tots els afectats. Que ben aviat tothom recuperi la salut.

Montse Milian
Montse Milian
Col·laboradora

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

Qüestió d’equilibri

Qui ens havia de dir tot just fa un parell de setmanes que hauríem de viure confinats....

La Diputació de Tarragona suspèn temporalment les obres a la seva xarxa viària

El decret de la Diputació de Tarragona habilita tots els responsables dels contractes, els directors d'obres en execució

Segona mort per coronavirus a la demarcació de Tarragona

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona s'han confirmat 15 nous casos de coronavirus

Més de 500 casos de coronavirus en les últimes hores a Catalunya

Dos mujeres con mascarillas caminan por Barcelona el mismo día en que se confirman nuevos casos de pacientes contagiados de coronavirus...

Educació suspèn els tràmits d’extinció de concerts i les convocatòries d’oposicions

Els tràmits i procediments es reprendran quan l’estat d’alarma, i les possibles pròrrogues, quedin derogats.