8.9 C
Valls
Divendres, Març 20, 2020

Més empresa, més ocupació per Valls al 100%

Els esforços fets en els últims anys en els àmbits de la promoció econòmica i la creació d’ocupació han situat Valls com a motor empresarial i industrial de primer nivell, no només del Camp de Tarragona, sinó també del conjunt de Catalunya. Aquesta mateixa setmana, el director de l’Institut Català del Sòl de la Generalitat destacava precisament que Valls s’ha posicionat com un punt del sud d’Europa que està atraient inversions nacionals i internacionals de primer nivell, alhora que confirmava el compromís de sempre del nostre Govern amb la ciutat i la promoció del nostre polígon.

Certament, l’empenta conjunta del sector empresarial, institucions, la Cambra de Comerç i Indústria, l’Ajuntament, Vallsgenera, l’Incasòl i molts altres agents econòmics i socials és el que ho està fent possible. En aquest punt, voldria destacar el paper de Vallsgenera, de tot el seu equip tècnic i també el compromís del regidor d’Empresa i Ocupació i president de l’organisme, Joan Carles Solé, precisament per orientar tots els esforços a la lluita contra l’atur, la formació ocupacional, el suport a les empreses, emprenedors i autònoms i també per les noves inversions industrials.

En només cinc anys, a Valls s’han instal·lat empreses com Fluvitex, Griffith Foods o Prat International Brands; per la seva banda, Ikea ha decidit situar a les seves instal·lacions del polígon la seu central dels seus serveis de venda online; i a la vegada, Frigicoll està apunt d’enllestir les obres de les seves noves instal·lacions. Aquestes noves empreses hauran suposat la creació de 600 llocs de treball, fet que posa en evidència el bon moment del polígon industrial i la seva capacitat per atreure empreses. Sense anar més lluny, una altra companyia, Gazeley, està projectant una nova inversió i la creació d’un centenar de llocs de treball més.

Aquesta relació de noves empreses, però sobretot l’esforç fet també en el seu conjunt pel teixit econòmic i industrial de Valls per innovar i obrir-se a nous mercats, és el que ens ha permès, entre d’altres factors, superar com a ciutat els pitjors anys de la crisi i fer-ho amb més impuls. Valls es troba entre les ciutats de tot el país que ha reduït més l’atur en els últims 5 anys, amb taxes d’atur inferior a la demarcació de Tarragona.

Tot això però no ens pot fer perdre de vista que tenim reptes per afrontar a l’hora de millorar els serveis i la qualitat del nostre polígon industrial. Alguns d’immediats i que s’han encarrilat com són els dos nous accessos, un al sector nord amb la nova rotonda i l’enllaç a la zona de Palau de Reig (1,5 milions d’euros d’inversió de l’Incasòl) i l’altra al sud, amb la connexió del carrer Fusters i la variant de l’N-240.  En els dos casos, són actuacions estratègiques del tot necessàries pel que representen de connectivitat del polígon i la millora de la mobilitat i la seguretat de circulació en unes de les zones amb més trànsit de vehicles pesants.

També s’ha encarrilat el projecte de modernització de l’enllumenat del polígon industrial, una de les prioritats que junt amb l’Associació d’Empresaris del Polígon ens hem marcat executar per fases els propers anys, amb una inversió d’1,5 milions d’euros. Inversions importants que han d’anar acompanyades de totes les actuacions de manteniment dels carrers i la millora de serveis, tenint en compte sempre que el polígon consolida sempre el nostre paper de capital econòmica i industrial dinàmica, generadora d’ocupació. Fem-ho junts. Per Valls al 100%.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

Segona mort per coronavirus a la demarcació de Tarragona

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona s'han confirmat 15 nous casos de coronavirus

Més de 500 casos de coronavirus en les últimes hores a Catalunya

Dos mujeres con mascarillas caminan por Barcelona el mismo día en que se confirman nuevos casos de pacientes contagiados de coronavirus...

Educació suspèn els tràmits d’extinció de concerts i les convocatòries d’oposicions

Els tràmits i procediments es reprendran quan l’estat d’alarma, i les possibles pròrrogues, quedin derogats.

Acord per no deixar sense internet els abonats durant el confinament

En primer lloc, ha acordat amb les grans operadores no deixar cap dels seus abonats sense Internet i sense dades durant aquesta situació d’excepcionalitat.

L’emotiu vídeo de professionals del Pius Hospital

Personal del Pius Hospital de Valls ha elaborat un emotiu vídeo demanant a la ciutadania que compleixi amb el confinament i es quedi a casa