11.9 C
Valls
Dimecres, Març 18, 2020

La diablessa del coll de Lilla

Expliquen els comarcans que antigament l’actual coll de Lilla era conegut pels enemics sarraïns com el lloc on s’apareixia la diablessa Lilith.
Aquesta criatura llegendària d’origen maligne era considerada com la primera dona que va aparèixer a la Terra, creada per Déu mateix juntament amb Adam, però va abandonar el món terrenal perquè no volia ser sotmesa per l’home, va recórrer els inframons demoníacs i es va convertir en una diablessa.

A l’època medieval, els sarraïns que assetjaven la nostra comarca, quan es dirigien al llogaret de Lilla, que dominava tot el nostre territori, passaven per camins empedrats i runes d’antics assentaments ibers que els feia mal auspici, i cap sarraí gosava d’anar-hi tot sol per por que els aparegués una bella donzella que els seduïa per després causar-los la mort.

Aquesta donzella era coneguda amb el nom de Lilith, de la qual eren sabedors que era una diablessa maligna que es transformava en una bella dama.

D’aquesta manera, aquell llogaret i indret de pas era conegut com Lilith, en record a la malvada criatura que se’ls apareixia, i la toponímia actual l’ha anat derivant fins a dir-ne Lilla, i així ha estat recordat fins als nostres dies.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

Els autònoms que cessin l’activitat o deixin de facturar un 75% respecte el semestre anterior podran cobrar l’atur

Pel que fa les empreses que es vegin obligades a suspendre un contracte per força major com a conseqüència del Covid-19, hauran d'acreditar la caiguda de l'activitat amb un informe davant de l'autoritat laboral, que haurà de contrastar-ho i donar una resposta en un termini de cinc dies des de la sol·licitud

S’anul·len les cites a l’ITV fins a nou avís

Fins aquest dimarts tenien obert fent inspeccions a serves públics com poden ser camions o serveis de repartiment, a més es van realitzar horaris restrictius.

La Federació Catalana de Futbol “vol finalitzar la competició si hi ha dates suficients”

La Federació Catalana de Futbol anuncia en un comunicat que la seva voluntat és la de finalitzar les competicions si hi han prous dates per a fer-ho

Primer paquet de mesures econòmiques que aplica l’Ajuntament de Valls

Es retornarà la part proporcional de les quotes i preus públics de serveis que estan tancats com el Patronat d’Esports, el Centre Cívic, entre d’altres.

La Xina autoritza que es provi en humans una vacuna experimental contra el coronavirus

La Xina ha autoritzat que es comenci a provar en humans una vacuna experimental contra el coronavirus desenvolupada per investigadors de l'Acadèmia Xinesa de Ciències Mèdiques Militars