12 C
Valls
Dimecres, Març 18, 2020

La campana d’or

Fa molts segles, es diu que uns pirates que van robar de les costes àrabs varen atracar el seu vaixell en una platja de Coma-ruga. En un dels molts saquejos que van fer en els poblets per on passaven, varen robar una gran campana d’or de l’església de Vilafranca.

En assabentar-se del robatori, tropes armades cristianes van anar a recuperar la preuada campana, i d’altres en direcció a la platja, on tenien els pirates l’embarcació.

Els pirates, per tal de despistar els enemics, en comptes de tornar cap al vaixell per la zona de Coma-ruga, van anar en direcció cap a Valls per tal de carregar el seu botí per la part de Tarragona, sabedors que per la comarca de l’Alt Camp no obtindrien tanta resistència.

Com la campana era tan gran i pesada i veient els pirates que les tropes cada vegada se’ls atansaven més, van pensar que potser no arribarien al seu destí i van decidir enterrar-la per tal d’amagar-la, per així recuperar-la més tard, un cop poguessin conquerir aquella terra i imposar la seva religió sarraïna.
Immediatament van començar a enterrar aquella gran campana d’or, on varen posar grans munts de pedres i terra, fins que van acabar realitzant una nova muntanya, diuen que per la zona del Montmell, a recer de terres penedesenques i de l’Alt Camp.

Un cop acabada aquella comesa fugiren cap al seu vaixell, on no van ser descoberts .
Els pirates no van fer cap mapa del tresor per després tornar a cercar la campana i la van enterrar en un lloc precís on es veien els set campanars dels pobles propers, que podríem deduir que fossin els de Rodonyà, Masllorenç, Montferri, la Bisbal, la Joncosa, Albinyana o Llorenç .

A la fi, els sarraïns van ser expulsats de tot el nostre territori i es diu que no van poder recuperar la campana, que encara resta amagada en algun turonet dels nostres llogarets.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

Se suspenen tots els actes de Setmana Santa de Valls incloent la Processó de Divendres Sant

En el mateix comunicat, afirmen que "si, una vegada superada l’actual situació de lluita contra la pandèmia i retornada la normalitat, fos possible programar de nou algun dels actes no vinculats directament amb les celebracions litúrgiques, ja s’anunciaria i se’n faria difusió pública per l’entitat organitzadora".

S’ajorna la preinscripció escolar per la crisi del coronavirus

El Departament d'Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar dels diferents cicles d'ensenyament obligatori en el marc...

Un veí de Valls, ingressat al Pius, dona positiu per coronavirus

Una morta al Pius per coronavirus i un home de 75 anys ingressat que ha donat positiu El...

Vídeo | La moda dels concerts als balcons arriba a Valls

https://twitter.com/elvallenc/status/1240003567672537090?s=20 Va començar a Itàlia quan músics, dj's i cantants van començar a alegrar les vides dels seus...

La Cambra del Llibre de Catalunya posposa les tradicionals parades de carrer i signatures d’exemplars de Sant Jordi

La Cambra del Llibre de Catalunya ha fet arribar a les diferents administracions un paquet de mesures "puntuals i estructurals" per afrontar una situació que posa "en perill la continuïtat de l'ecosistema editorial a Catalunya".