15.1 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

Sobreviure a les nostres pors

La crisi del coronavirus ha entrat de ple en les nostres vides i està causant una situació totalment anòmala. Ja no cal que estiguem en una zona confinada -com Igualada i el seu entorn-, perquè a tothom ens afecta amb les mesures aplicades pel Govern i pels ajuntaments. Nens a casa, instal·lacions i equipaments municipals almenys fins el dia 27 de març tancades i poc moviment pels carrers. Vivim uns fets i una situació que caldrà saber gestionar molt bé.

Estem a les portes de la celebració de la Setmana Santa, i són moltes les agències de viatges i hotels -sense oblidar d’altres comerços com bars, restaurants, botigues locals- de la nostra zona que les estan passant magres després de tantes canceŀlacions, poques reserves i poc moviment. A pràcticament tots els sectors -menys pel que sembla als supermercats, que estan plens de gent- afecta d’una manera o altra. Empreses ja comencen a fer planificacions de torns de treballs i també enviar als treballadors a fer les tasques des de casa.

És hora de deixar de banda la individualitat i pensar en el col·lectiu. D’ajudar-nos, de no entrar en psicosi i de ser racionals. Prendre totes les mesures que des dels governs dictaminen i no entrar en fets irracionals. Toca fer cas i prevenir, i evitar activitats o moviments innecessaris. En resum, limitar els nostres moviments amb cap i seny. Les imatges de supermercats plens de gent i prestatgeries segurament no ajuda en cap cas a la calma i tranquil·litat, i més quan s’assegura abastiment per a tota la població. Però és veritat que acabem fent el que fa l’altra. Si un compra en excés pel ‘que pugui passar’ jo també ho faré. Però hem de ser conscients que si avui falta un producte, demà hi tornarà a ser al prestatge del supermercat.

Són temps nous per a tots. El coronavirus ho ha sacsejat tot. Des de la borsa, l’economia, l’educació, l’esport… En definitiva, la nostra rutina diària. Ara, és moment de fer cas als organismes i esperar, que tot acabi el més aviat. Serà d’aquí set dies, quinze o d’aquí dos mesos, però com a societat hem d’estar preparats. I el primer cas és mantenint la calma.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El Govern pagarà els sous i les pòlisses d’assegurances dels treballadors d’empreses contractades per la Generalitat

L'objectiu és que les empreses que no poden oferir el servei mantinguin el personal i no hagin d'aplicar expedients de regulació temporal de l'ocupació com a conseqüència del coronavirus.

S’estudia una nova data per celebrar Sant Jordi

S'estudia una nova data per celebrar Sant Jordi 2020 arran de la crisi sanitari que està provocant el coronavirus a Catalunya

Gairebé s’arriba als 500 morts per coronavirus a l’estat

En les darreres 24 hores la crisi del cornavirus a incrementat a l'Estat Espanyol. En un sol dia s'han sumat 150 morts i pràcticament 2.000 casos

Una dona de 88 anys, primera mort per coronavirus al Pius Hospital de Valls

La primera mort per coronavirus al Pius Hospital de Valls es tracta d'una dona de 88 anys no resident a la comarca i que es trobava al Pius hospitalitzada

Es crea un grup de joves voluntaris a Alcover per ajudar les persones vulnerables

El consistori informa que s’ha habilitat un formulari perquè els joves que ho desitgin s’hi puguin apuntar