12 C
Valls
Dimecres, Març 18, 2020

La flexibilitat horària a Educació pel 2025

Els responsables dels Moviments de Renovació Pedagògica han presentat a Valls el seu projecte que reflexiona al voltant dels horaris escolars. Algunes AMPAs de la ciutat defensen un model horari diferent de l’actual. En el document Educació a l’Hora la FMRPC assenyala la necessitat de revisar l’equitat i la qualitat dels sistemes educatius ha situat els temps educatius i els horaris escolars introdueix aspectes que qüestionen la manera en què tradicionalment s’ha pensat i estructurat el temps educatiu.

La reforma horària global és un procés lent, si bé, la Generalitat de Catalunya espera portar-ho a terme al voltant de l’any 2025. En els darrers temps, el debat sobre els temps educatius ha estat molt condicionat per la pugna entre mantenir la jornada partida tradicional o instaurar l’horari continu matinal, amb l’hora d’inici i finalització de les classes i la ubicació de la pausa de migdia com el principal cavall de batalla.

Amb el propòsit de contribuir a ressituar el debat, el document redactat per la Fundació Jaume Bofill i la FMRPC, se centra en els objectius de qualitat i equitat educativa i benestar dels infants i adolescents per presentar una proposta sobre quins tipus de temps educatius i horaris escolars recessitem per resoldre els reptes actuals de l’educació.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Se suspenen tots els actes de Setmana Santa de Valls incloent la Processó de Divendres Sant

En el mateix comunicat, afirmen que "si, una vegada superada l’actual situació de lluita contra la pandèmia i retornada la normalitat, fos possible programar de nou algun dels actes no vinculats directament amb les celebracions litúrgiques, ja s’anunciaria i se’n faria difusió pública per l’entitat organitzadora".

S’ajorna la preinscripció escolar per la crisi del coronavirus

El Departament d'Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar dels diferents cicles d'ensenyament obligatori en el marc...

Un veí de Valls, ingressat al Pius, dona positiu per coronavirus

Una morta al Pius per coronavirus i un home de 75 anys ingressat que ha donat positiu El...

Vídeo | La moda dels concerts als balcons arriba a Valls

https://twitter.com/elvallenc/status/1240003567672537090?s=20 Va començar a Itàlia quan músics, dj's i cantants van començar a alegrar les vides dels seus...

La Cambra del Llibre de Catalunya posposa les tradicionals parades de carrer i signatures d’exemplars de Sant Jordi

La Cambra del Llibre de Catalunya ha fet arribar a les diferents administracions un paquet de mesures "puntuals i estructurals" per afrontar una situació que posa "en perill la continuïtat de l'ecosistema editorial a Catalunya".