15.1 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

El Covid-19, dies d’incerteses

A mesura que passen els dies, els efectes del coronavirus provoquen entre l’opinió pública i les institucions dels diferents governs més dubtes i incerteses. El nombre d’afectats pel Covid-19 no deixa de pujar en les diferents autonomies i territoris de l’Estat, així com els morts per aquesta malaltia.

En l’àmbit econòmic, els experts assenyalen que desapareixeran milers d’empreses, autònoms i llocs de treball amb unes conseqüències incalculables a hores d’ara. La crisi, que esperem que sigui curta, serà demolidora, quan encara no ens hem recuperat totalment de la del 2008. L’única solució que pot reduir les conseqüències de la crisi del coronavirus és l’aportació de liquiditat suficient a les empreses que ho demanin, en especial les pimes i autònoms. També caldrà la flexibilització de la jornada laboral, la tramitació d’ERTO, la suspensió temporal de pagament de quotes socials i impostos per pagar nòmines i altres despeses bàsiques per mantenir la supervivència dels negocis.

Aquests dies, caldrà estar atents als avisos que emeten al Comitè de Coordinació Municipal (Cecopal) de l’Ajuntament de Valls. Ahir, dilluns dia 16 de març, va tenir lloc la primera trobada des de l’anunci del decret dels serveis municipals imprescindible del consistori vallenc. El seu objectiu és mantenir els serveis públics bàsics i estratègics a la població i alhora preservar la salut dels empleats públics i de la ciutadania en general.

Després d’aquesta reunió, ara restarem a l’espera de la propera, dimecres, per tal de conèixer de la mà de l’alcaldessa, les regidories afectades i els tècnics municipals, entre d’altres, la situació de l’afectació a casa nostra del coronavirus. De moment, una bona notícia, a Valls no s’ha registrat cap cas de contagi. Vetllarem davant de la Mare de Déu de la Candela per tal que no aparegui cap cas de coronavirus a la nostra ciutat i comarca. En altres ocasions, durant la història, la Verge ens havia salvat de la pestes i altres malalties.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Gairebé s’arriba als 500 morts per coronavirus a l’estat

En les darreres 24 hores la crisi del cornavirus a incrementat a l'Estat Espanyol. En un sol dia s'han sumat 150 morts i pràcticament 2.000 casos

Una dona de 88 anys, primera mort per coronavirus al Pius Hospital de Valls

La primera mort per coronavirus al Pius Hospital de Valls es tracta d'una dona de 88 anys no resident a la comarca i que es trobava al Pius hospitalitzada

L’Ajuntament pren aquesta mesura envers l’Oficina d’Atenció Ciutadana

L’atenció ciutadana ara s’haurà de fer a través del número de telèfon de la centraleta municipal,

El Consell Comarcal aprova serveis mínims per la crisi del Covid-19

El personal inclòs en els serveis mínims, amb teletreball, només ha d’acudir a les oficines comarcals quan es requereixi la seva presència per qüestions organitzatives o de força major.

El Govern donarà un ajut de fins a 2.000 euros per a uns 4.500 autònoms amb una reducció “dràstica” dels ingressos

L'ajut serà de fins a 2.000 euros per persona, i es preveu que pugui beneficiar a uns 4.500 autònoms.