13.3 C
Valls
Dimarts, Març 24, 2020

‘Teoria del gall’, la sisena entrega de la sèrie policíaca de Margarida Aritzeta

La novel·la va de nens robats, d’abusos a les dones i a les criatures i de mala gent que ha practicat l’homofòbia durant generacions

Margarida Aritzeta presenta la seva nova entrega protagonitzada per la inspectora dels Mossos Mina Fuster.

L’escriptora vallenca Margarida Aritzeta ha presentat la sisena entrega de la sèrie policíaca protagonitzada per la inspectora dels Mossos Mina Fuster, amb el títol ‘Teoria del gall’, que publica Llibres del Delicte i que ha arribat a les llibreries del país.

Aritzeta recorda que la inspectora apareix per primera vegada al recull de relats ‘Elles també maten’ (2013), al conte “L’assassinat de la venedors de cupons”. El format conte se’m va fer massa curt, allà apuntava un món més complet, amb una sèrie de personatges que l’envoltaven i una vida més complexa, i en vaig anar estirant el fil fins a fer-ne aparèixer quatre novel·les i dos relats curts més. Les novel·les són ‘L’amant xinès’ (2015), ‘Els fils de l’aranya’ (2016), ‘Rapsòdia per a un mort’ (2018) i ‘Teoria del gall’ (2020), totes a Llibres del Delicte.

La novel·la va de nens robats, d’abusos a les dones i a les criatures i de mala gent que ha practicat l’homofòbia durant generacions. ‘Teoria del gall’ és una novel·la negra sobre la maternitat i sobre els vincles de sang i els vincles culturals.

Sobre l’èxit de la novel·la negra a Catalunya, Margarida Aritzeta opina: “No sé si gaudeix d’una gran salut a Catalunya, jo no seria tan optimista. Segurament hi ha més persones que mai que escriuen novel·la criminal i més col·leccions editorials que en publiquen, però no s’ha guanyat la batalla dels lectors. Han sortit autores i autors interessants i obres remarcables en català, però també molta palla prescindible. Hi ha textos que més que encoratjar lectors els fan enrere. També hi ha un munt de festivals negres que fan anar autors amunt i avall, sovint pagant-s’ho de la seva butxaca, i on es venen molt pocs llibres. La majoria d’aquests festivals es dediquen a la novel·la criminal en castellà o traduïda al castellà, per tant, la novel·la negra a Catalunya és això. Es publiquen molts títols però es venen molt pocs llibres. Penso que més que eufòria hem de ser autocrítics i preguntar-nos què es podria fer millor abans de no acabar d’escanyar la gallina.”

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

‘Teoria del gall’, la sisena entrega de la sèrie policíaca de Margarida Aritzeta

Artizeta ha presentat la seva nova entrega protagonitzada per la inspectora dels Mossos Mina Fuster

L’Ajuntament de Valls facilita al seu personal treballar des de casa

Una cinquantena de treballadors ja poden accedir als sistemes per treballar des de casa

UP trasllada a CCOO i a UGT la necessitat de coordinar esforços per afrontar la propera campanya agrària

Unió de Pagesos ha traslladat a les organitzacions sindicals més representatives la necessitat d'unir esforços per afrontar la campanya amb la màxima normalitat

Els Amics de la Música de Valls suspenen tots els concerts de l’abril

L'Associació dels Amics de la Música de Valls ha anunciat que es demorarà el cobrament de la tercera quota

Sindicats dels Mossos denuncien que els manquen mascaretes i guants a la Inspecció de Treball

La denúncia, presentada aquest dilluns, indica que hi ha agents que desenvolupen la seva tasca "en primera línia" i "en contacte amb el ciutadà" sense els "equips individuals de protecció bàsics"