9 C
Valls
Dimecres, Març 25, 2020

El Gremi de Cinemes de Catalunya calcula que més del 90% de les sales s’acolliran a un ERTO

El sector constata un escenari "demolidor" amb una recuperació progressiva a partir del juny

JCA Cinemes de Valls

Com el conjunt del sector cultural, les sales de cinema estan tancades des de fa dies per la crisi del coronavirus. Tornar a aixecar la persiana no serà una realitat fins, com a mínim, el juny, moment en què el Gremi de Cinemes de Catalunya situa l’inici d’una recuperació “progressiva” de públic. Per superar aquesta travessia pel desert, Camilo Tarrazón, president del empresaris del sector, avança que el 90% dels cinemes presentarà un ERTO per “garantir els llocs de treball” davant d’una situació “demolidora” i “d’incertesa”. Tarrazón avança que les pèrdues diàries podrien acostar-se, segons les estimacions, als 450.000 euros i creu que necessitaran un “suport de l’administració” que dubta que acabi arribant.

Des del Gremi de Cinemes de Catalunya asseguren que prefereixen ser “prudents” i evitar “alimentar les visions apocalíptiques” davant una situació que, malgrat tot, pateixen des de les sales més petites fins a les grans cadenes.

A Catalunya s’han cuidat més les formes, però tampoc hi ha resposta, perquè no tenen recursos. Aquest escenari l’haurem de capejar sols”

Camilo Tarrazón, president dels empresaris del sector


Davant d’aquestes xifres, reclamen el suport de l’administració per a empreses que, cada any, reben 20 milions d’espectadors cada any a Catalunya i 100 milions a tot Espanya, en la línia del que ja han anunciat països com els Estats Units o Itàlia. “A Espanya, l’administració ni hi és ni l’esperem. A Catalunya s’han cuidat més les formes, però tampoc hi ha resposta, perquè no tenen recursos. Aquest escenari l’haurem de capejar sols”, augura.

Tarrazón destaca tres elements que caldrà superar els propers mesos. D’una banda, una incertesa econòmica que farà que el consum es comporti amb una “mentalitat de guardiola”, una circumstància que entén que afectarà tots els sectors. Alhora, però, hi afegeix les “reserves subjectives” davant les aglomeracions amb altres persones, que creu que se superarà només de manera “progressiva i no immediata”, sumat al canvi en els calendaris d’estrenes.

La convivència amb les plataformes
El president del gremi no veu com una amenaça l’auge de les plataformes de visionat digital i afirma que les sales de cinema “existeixen i existiran”. “Abans era format predominant, ara comparteix protagonisme amb altres formats”, precisa. En aquest sentit, critica que el problema “no és el públic” sinó un sistema amb “poc suport” de l’administració i una “alta càrrega impositiva”.

ACN

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El Govern intervé la Residència Ballús

Segons informa el Govern, atenent a l'alerta dels gestors privats del centre, s'ha encarregat a la fundació pública municipal Vilaniu la gestió immediata de l'equipament, amb una seixantena de residents

Més de 30 casos i 4 morts avui a la demarcació de Tarragona per coronavirus

A la província de Tarragona hi ha un total de 272 casos confirmats de persones que han donat positiu i un balanç de 9 morts.

L’Ajuntament de Vila-rodona impulsa mesures per a alleujar la càrrega fiscal de les famílies i per a frenar la propagació del coronavirus

L'Ajuntament pren mesures per alleujar la càrrega fiscal però també per frenar la propagació del Covid-19

Els teatres de Valls alteren la seva programació escènica per la pròrroga de l’estat d’alarma

En concret es tracta de dues propostes programades al Teatre Principal: el concert d'El Petit de Cal Eril, previst pel 28 de març, i el muntatge Vaig ser pròsper, de la companyia Projecte Ingenu i

Comandaments de les policies locals reclamen equips de detecció ràpida del virus al ministre Illa

Els equips de detecció ràpida permetrien aclarir si hi ha o no covid-19 i, en cas negatiu, agilitzar la reincorporació al servei.