15.5 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

Es desencalla el projecte de la depuradora de Mas del Plata

L’Ajuntament de Cabra del Camp ha obtingut el compromís de l’Agència Catalana de l’Aigua per a reimpulsar l’obra de la nova estació depuradora d’aigües residuals que s’ha de construir a la Urbanització Mas del Plata.

El projecte, encallat des de fa una dècada aproximadament, està, finalment, en procés de licitació. Durant l’últim any, s’ha treballat en la redacció del projecte i, a dia d’avui, s’inicien els tràmits d’aprovació previs a la licitació de les obres. Està previst que, aquestes, comencin a principi de 2021, tal com està planificat al Pla de Sanejament de Catalunya.

El projecte contempla la construcció d’una depuradora de tipus biològic i més de dos mil metres de xarxes de col·lectors, amb una capacitat de cabal de disseny de 580 m3/dia i un cabal punta de 2.000 m3/dia. L’obra, donarà servei a les poblacions de Cabra del Camp i del Pla de Santa Maria. Els veïns i les veïnes de la Urbanització de Mas del Plata en seran els principals beneficiats, que ara disposen d’uns serveis molt deficitaris.

A més, l’aigua que es podria sanejar amb aquesta depuradora contribuiria a mantenir el cabal ecològic de la conca del riu Francolí i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials.

El projecte ha sortit a licitació pública per un valor de prop de 90.000 euros.

Actualment, hi ha 525 depuradores actives a tot el territori català, que permeten sanejar el 97,1% de l’aigua residual que genera la població i les seves activitats.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Un veí de Valls, ingressat al Pius, dona positiu per coronavirus

Una morta al Pius per coronavirus i un home de 75 anys ingressat que ha donat...

S’ajorna la Selectivitat per la crisi del coronavirus

La Selectivitat es mantindrà però amb noves dates que encara no s’han fixat.

A la província s’han presentat més de 20 ERTO relacionats amb el coronavirus

Les dades són dels ERTO ja registrat a Treball, malgrat que algunes empreses han anunciat plans i encara no els han presentat oficialment

Com es celebraran els plens municipals?

Es vol garantir que totes les institucions del país "segueixin funcionament plenament"

L’Ajuntament de Valls treballa en mesures econòmiques per a la ciutat

L'Ajuntament presentarà aviat un primer paquet de mesures econòmiques per combatre la crisi del coronavirus. L'Ajuntament de Valls,...