9.8 C
Valls
Dijous, Març 26, 2020

Un 84% de les pimes i els autònoms de la província està patint l’impacte econòmic

També destaca que un 57,31% de les empreses ha realitzat o té previst realitzar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO)

Polígon Industrial de Valls.

PIMEC Tarragona constata que prop d’un 84% de les micro, petites i mitjanes empreses i del col·lectiu d’autònoms de la província de Tarragona està patint algun tipus d’afectació derivada de l’epidèmia del coronavirus. Aquestes dades sorgeixen d’un informe que PIMEC va publicar i que respon a una enquesta realitzada entre els dies 20 i 23 de març per conèixer l’impacte econòmic que està tenint la crisi del Covid-19 en les pimes i els autònoms de Catalunya.

Aquest dijous, dia 26 de març, les dades han estat territorialitzades i, pel que fa a la província de Tarragona, PIMEC destaca els punts següents:

– Un 91,23,% de les pimes i els autònoms de Tarragona està registrant contracció en les vendes o anul·lació de reserves. Aquesta afectació en un 81,29% dels casos és de més d’un 20%.

– Un 62% de les pimes i els autònoms està patint un escanyament en l’aprovisionament de materials i components, sobretot dels interiors, i un 40,9% manifesta tenir perill de ruptura d’estocs.

– Un 76% de les pimes i els autònoms apunta que està experimentant tensions de tresoreria.

– Un 33,92% de les pimes i els autònoms pateix un augment de baixes laborals.

– Un 49,1% de les pimes i els autònoms ha implementat mesures de teletreball, i un 46,8% apunta que ha modificat els torns de treball o de vacances.

– Un 61,4% de les pimes i els autònoms afirma que ha tancat algun establiment, i un 57,31% ha realitzat o té previst realitzar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

– Un 60,23% de les pimes i els autònoms pensa acollir-se a línies de finançament addicional extraordinàries (ICO, ICF…), i un 56,14% dels autònoms preveu acollir-se a les mesures específiques adreçades a aquest col·lectiu.

– Un 82,5% de les pimes i els autònoms valora la situació econòmica general com a molt dolenta o dolenta.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Un 84% de les pimes i els autònoms de la província està patint l’impacte econòmic

PIMEC Tarragona constata que un 84% de les pimes i els autònoms de la nostra província està patint l'impacte econòmic del coronavirus

La DO Tarragona certifica la davallada de les vendes en un 95%

La DO Tarragona ha certificat una davallada de les vendes en un 95%. Les xifres han caigut en picat arran de la crisi del coronavirus

A Catalunya, els casos confirmats de Covid-19 arriben als 11.592

L'actualització per comunitats autònomes feta pel Ministeri de Sanitat aquest matí mostra també que arreu de l'Estat hi ha 56.188 casos confirmats de Covid-19

Un nou equip de professionals relleva tota la plantilla de la residència de Valls on hi ha el brot de coronavirus

Les mesures preventives aplicades a la residència Ballús s'han extremat. Es desinfecta diàriament l'edifici, de tres plantes, i tot el perímetre.

“S’està valorant molt la feina dels artistes”

La cantautora vallenca Maria Jacobs ha participat en nombroses iniciatives per fer arribar la música a les llars en temps de confinament