12.1 C
Valls
Diumenge, Març 22, 2020

VÍDEO | “No té ni cap ni peus mantenir els supermercats oberts i suspendre els mercats setmanals”

Mikel Rubiralta, un pagès agroecològic de l'Alt Camp, ha notat un augment pel que fa a les comandes de particulars, però assegura que no "compensa les ventes que fa habitualment al mercat"

L’Ajuntament de Valls, després de la reunió de la comissió municipal de seguiment interdepartamental de dijous 12 de març, va decidir suspendre les activitats considerades no essencials que tinguin lloc en instal·lacions i equipaments municipals. En aquest sentit, també va decretar la suspensió del mercat de verdures i roba setmanals, que tenia lloc els dissabtes a la plaça de l’Oli.

Hem parlat amb el Mikel Rubiralta, un pagès agroecològic de la comarca, i creu que “no té ni cap ni peus mantenir els supermercats oberts i suspendre els mercats setmanals”. El Mikel cultiva productes ecològics en una horta entre Alcover i Vilallonga del Camp i la seva principal font d’ingressos són els mercats de Valls i la Selva del Camp, on planta cada setmana una parada de fruita i verdura. Però el pagès lamenta que aquesta setmana només ha pogut anar al de la Selva, perquè el de Valls, com molts altres, s’ha suspès pel Covid-19.

Mikel explica que una de les alternatives al tancament dels mercats setmanals han estat les comandes de particulars, que assegura que han incrementat. En aquest sentit, diu que “la setmana passada vaig fer entre 15 i 20 cistelles i aquesta hem arribat a les 40”. Tot i aquest augment, Rubiralta afirma “està facturant menys” perquè “les vendes a particulars no compensen les que fa habitualment a la parada del mercat”.

L’Ajuntament de Valls va suspendre el mercat, entre d’altres, perquè no es podia garantir les distàncies de seguretat, però Rubiralta creu hi ha una “falta de voluntat” per part de l’ajuntament per ubicar el mercat en “un espai més gran”. En aquest sentit, el Mikel espera que s’obri de nou durant les properes setmanes.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

VÍDEO | Els comerciants de Valls, amb un sabor “agredolç” després de la primera setmana de confinament

La capital de l'Alt Camp i el comerç local de la ciutat de Valls supera la primera setmana de confinament pel coronavirus

Salut confirma 69 nous morts per coronavirus a Catalunya i s’eleva la xifra de víctimes a 191

Salut confirma 69 nous morts per coronavirus a Catalunya i s'eleva la xifra de víctimes a 191

Marta Galimany: “Com més setmanes de confinament, pitjor serà l’estat de forma”

La vallenca s’ha adaptat a les circumstàncies de la situació extraordinària que pateix el país

Preocupació i incertesa entre els cellers de la demarcació de Tarragona per la crisi del coronavirus

Les cinc denominacions d'origen del territori, que apleguen prop de 300 cellers i més de 4.000 viticultors, mostren preocupació davant el fre gairebé total de les vendes.

El coronaviris fa suspendre el PrimaverArt del Morell

A just un mes del PrimaverArt, previst pels dies 17, 18, i 19 d’abril, l’equip de la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del municipi veu molt complicat “poder dur a terme la sisena edició del festival tal com nosaltres voldríem”