9 C
Valls
Dimecres, Març 25, 2020

La dura dada que dona les patronals del comerç sobre el coronavirus

Foment i Pimec reclamen eines per "impedir la mort" d'un teixit productiu que pràcticament tot tancat

Interior d’una botiga amb una dependenta amb mascareta posant una barra de pa dins una bossa, el 13 de març del 2020 (horitzontal).

Foment Comerç i Pimec Comerç han alertat aquest dimecres que un 70% de les empreses es poden veure abocades a un preconcurs o concurs de creditors si el govern espanyol no suspèn “immediatament” el pagament d’impostos i impulsa un accés “total i ràpid al crèdit”. Això podria suposar el tancament de desenes de milers de comerços. En un comunicat conjunt, les dues patronals del sector comercial avisen que pateixen un “tancament gairebé absolut” i que calen eines per “impedir la mort d’aquest teixit productiu”. El comerç, recorden, aporta el 13% de l’economia espanyola i el 17% d’afiliats a la seguretat social, xifra que arriba al 22% si es comptabilitzen els llocs de feina indirectes. Segons Foment i Pimec, sense accés al crèdit de forma ràpida, més de 2,3 milions de persones a tota Espanya podrien acabar a l’atur, una xifra que a Catalunya se situaria en la pèrdua de 300.000 llocs de feina.

El sector reclama al sector públic que se suspengui el pagament d’impostos, especialment les liquidacions mensuals i trimestrals de l’IVA, IRPF, societats, cotitzacions a la seguretat social i quotes d’autònoms. A més, avisen que si els comerços fan fallida en massa i es veuen obligats a tancar, hi haurà “impagaments definitius a proveïdors, una pèrdua d’ingressos públics via impostos i centenars de milers de persones a l’atur”.

Així mateix, alerten del “perill de xoc a l’estat del benestar”, ja que el comerç no només genera molts llocs de feina i aporta diners a les arques públiques, sinó que “contribueix de forma important a la vertebració urbana, la qualitat de vida en l’espai públic i el dinamisme urbà”.

En concret, Foment Comerç i Pimec Comerç diuen que cal articular formes de concessió “automàtica o semiautomàtica” d’accés a la liquiditat, “minimitzant la pressió que l’allau de peticions posarà sobre les estructures de qualificació de risc dels bancs”. De fet, preveuen que les entitats estiguin “desbordades a curt termini” i pateixin “retards en la gestió de peticions de liquiditat, via ICO, ICF” que posin “un greu perill” per ales empreses que no tenen cap tipus d’ingrés.

ACN

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La dura dada que dona les patronals del comerç sobre el coronavirus

El sector reclama al sector públic que se suspengui el pagament d'impostos, especialment les liquidacions mensuals i trimestrals de l'IVA, IRPF, societats, cotitzacions a la seguretat social i quotes d'autònoms.

El Govern intervé la Residència Ballús

Segons informa el Govern, atenent a l'alerta dels gestors privats del centre, s'ha encarregat a la fundació pública municipal Vilaniu la gestió immediata de l'equipament, amb una seixantena de residents

Més de 30 casos i 4 morts avui a la demarcació de Tarragona per coronavirus

A la província de Tarragona hi ha un total de 272 casos confirmats de persones que han donat positiu i un balanç de 9 morts.

L’Ajuntament de Vila-rodona impulsa mesures per a alleujar la càrrega fiscal de les famílies i per a frenar la propagació del coronavirus

L'Ajuntament pren mesures per alleujar la càrrega fiscal però també per frenar la propagació del Covid-19

Els teatres de Valls alteren la seva programació escènica per la pròrroga de l’estat d’alarma

En concret es tracta de dues propostes programades al Teatre Principal: el concert d'El Petit de Cal Eril, previst pel 28 de març, i el muntatge Vaig ser pròsper, de la companyia Projecte Ingenu i