9.8 C
Valls
Dijous, Març 26, 2020

La DO Tarragona certifica la davallada de les vendes en un 95%

Les vendes dels cellers han caigut en picat, els distribuïdors estan aturats al 100%

Els cellers treballen de moment a la vinya.

La DO Tarragona ha fet una enquesta als principals cellers elaboradors de les quatre comarques elaboradores (Alt Camp, Tarragonès, Baix Camp i Ribera d’Ebre) i certifica la paràlisi quasi total en les vendes a partir de la declaració de l’estat d’alarma pel govern estatal. Amb l’aturada de l’activitat enoturística, el tancament de bars i restaurants i l’aturada de les distribuïdores, els cellers de la DO Tarragona han vist una reducció que se situa en un 95% de les vendes. Només algunes iniciatives promocionals a través de les pàgines web de cada celler, de les xarxes socials o la venda directa a través a través d’alguns portals ha aconseguit una petita quantitat de comandes, tot i que insignificants en el conjunt dels cellers de la DO. Aquesta situació, si continua en el temps, provocarà unes pèrdues molt importantíssimes. Per aquest motiu, des del Consell Regulador es demana que tots els productors que ho necessitin puguin acollir-se a un expedient regulador temporal d’ocupació (ERTO) i al mateix temps, que el sector agrari pugui obtenir una moratòria en les quotes dels préstecs i les hipoteques per les inversions realitzades al celler o a la vinya.

Els cellers treballen de moment a la vinya, amb les mesures de seguretat i higiene que marca la llei, perquè estem en un moment important en el seu cicle, i també a l’interior dels cellers, on es poden realitzar algunes tasques que habitualment no es podien fer per la feina del dia a dia. En tot cas, des de la DO Tarragona es recalca que la feina que caldrà fer serà a partir del moment que es recuperi la normalitat, tot i que aquesta situació pugui tardar alguns mesos. Amb tot, la preocupació de cellers i viticultors és molt gran per la incertesa de la situació generada i per les repercussions posteriors abans no torni a la normalitat.

Des de la DO Tarragona es continua treballant per preparar les principals activitats dels propers mesos un cop la situació recuperi una certa normalitat. Així, s’està buscant una data alternativa a la Galeria del Macabeu que estava previst pel 20 d’abril i que es va haver de suspendre per l’estat d’alarma. S’està a l’espera de que s’aixequi l’estat de l’alarma i de les mesures posteriors que es decretin per part de les autoritats. Possiblement aquesta Galeria del Macabeu que s’ha de celebrar al Tinglado del Port de Tarragona tindrà lloc a inicis de la tardor. També la Fira del Vi de la DO Tarragona prevista per mitjans de juny es mantindrà si és possible en aquesta data o s’haurà de traslladar després de l’estiu.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La DO Tarragona certifica la davallada de les vendes en un 95%

La DO Tarragona ha certificat una davallada de les vendes en un 95%. Les xifres han caigut en picat arran de la crisi del coronavirus

A Catalunya, els casos confirmats de Covid-19 arriben als 11.592

L'actualització per comunitats autònomes feta pel Ministeri de Sanitat aquest matí mostra també que arreu de l'Estat hi ha 56.188 casos confirmats de Covid-19

Un nou equip de professionals relleva tota la plantilla de la residència de Valls on hi ha el brot de coronavirus

Les mesures preventives aplicades a la residència Ballús s'han extremat. Es desinfecta diàriament l'edifici, de tres plantes, i tot el perímetre.

“S’està valorant molt la feina dels artistes”

La cantautora vallenca Maria Jacobs ha participat en nombroses iniciatives per fer arribar la música a les llars en temps de confinament

Els Mossos criden a “contrastar” informacions sobre el coronavirus abans de compartir-les per no difondre ‘fake news’

Abans de compartir informacions recomana "mirar la font" d'on procedeix, "meditar deu segons" i "contrastar" el contingut de la informació "anant a una font oficial".