13.3 C
Valls
Dimarts, Març 24, 2020

El Pius Hospital de Valls, la Policia Local i Protecció Civil demanen viseres fabricades en impressores 3D per protegir-se del Covid-19

La impressió en tres dimensions es fa amb la supervisió tècnica de Sanitat

El #3DActivistes TGN ha rebut encàrrecs de les seves viseres autoritzades per part del Pius Hospital de Valls, Policia Local i Protecció Civil, segons que ha assenyalat a la nostra redacció Pere Vidal, de Can Pipirimosca, un dels impulsors de la iniciativa.

La iniciativa està gestionada a través del centre neuràlgic de l’Associació Adela, pel desenvolupament local i alternatiu, amb centre a Valls. Des d’aquí s’ha iniciat la coordinació de tota la xarxa de Tarragona amb un grup general anomenat “Coronavirus makers”.

Fa tres dies, el #3DActivistes TGN va fer una crida a les persones o centres que disposin d’impressora 3D perquè les posin a disposició per fabricar proteccions per al Covid-19, concretament per a la fabricació de viseres, i no descarta per a més endavant fabricar mascaretes, i ha intentat els primers passos per engegar el camí de la fabricació de respiradors.

Més de 230 persones de la demarcació de Tarragona han fabricat en els darrers tres dies un total de 779 viseres amb impressores 3D, cadascú des de casa seva, que després es distribueixen a centres hospitalaris, ajuntaments, policies locals, Mossos d’Esquadra, etc.

D’altra banda, el col·lectiu que promou aquesta iniciativa a les comarques de Tarragona també ha creat un canal de difusió a Telegram amb les notícies de la xarxa de voluntariats amb impressores 3D, que treballa les vint-i-quatre hores per fabricar proteccions. El canal de difusió a Telegram permet posar al dia els centres que tinguin material o els que ja els hagi arribat sobre les novetats, fer crides per a necessitats de qualsevol tipus, arribar a tothom d’una manera directa i ajudar els que ajuden o tenir cura dels que cuiden.
Entre els impulsors hi ha un perfil variat de voluntaris entre els quals hi ha una professora de tecnologia per a aficionats al món de la informàtica, entre d’altres.

La impressió en tres dimensions es fa amb la supervisió tècnica de Sanitat. “Aquí ningú cobra ni paga res, el producte és 100% professional. Hi ha una supervisió de metodologia dels hospitals, que van revisant el protocol perquè el que fem serveixi”, diu Pere Vidal.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

Els Amics de la Música de Valls suspenen tots els concerts de l’abril

L'Associació dels Amics de la Música de Valls ha anunciat que es demorarà el cobrament de la tercera quota

Sindicats dels Mossos denuncien que els manquen mascaretes i guants a la Inspecció de Treball

La denúncia, presentada aquest dilluns, indica que hi ha agents que desenvolupen la seva tasca "en primera línia" i "en contacte amb el ciutadà" sense els "equips individuals de protecció bàsics"

L’Estat suma 514 morts per coronavirus les últimes 24 h i 6.584 nous casos, que eleven els positius a 39.673

El balanç més recent és de 2.636 persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI) -281 més que el dia anterior-

Pacheco (CCOO): “Hi ha un abús dels ERTO i de la causa de força major. S’haurà de revisar a posteriori”

"Ens estem trobant moltes empreses que posen dificultats a la flexibilitat laboral i que continuen treballant parcialment, i que volen acollir-se a la causa de força major"

Un veí de Montferri mor per Covid-19

És un veí de Montferri que inicialment havia estat ingressat al Pius Hospital de Valls va ser traslladat al Joan XXIII de Tarragona on perdria la vida