16.2 C
Valls
Dissabte, Març 21, 2020

El govern espanyol compra 640.000 tests que detecten la presència de covid-19 en 15 minuts

El ministeri de Sanitat distribueix 1,3 milions de mascaretes per sanitaris i pacients

Un membre del personal del Pius Hospital a la porta d’urgències del Pius Hospital. Font: El Vallenc

ACN

El govern espanyol ha comprat 640.000 tests que poden determinar si una persona està infectada amb covid-19 en 15 minuts i els distribuirà a partir d’aquest dissabte. Així ho ha anunciat Raquel Yotti, directora de l’Institut de Salut Carlos III en la roda de premsa diària per seguir la crisi del coronavirus, que ja ha contagiat prop de 25.000 persones a l’Estat i ha causat més de 1.300 morts. Segons Yotti, la Moncloa té la capacitat d’adquirir fins a un milió de proves “de manera molt ràpida”. A més, la directora general de Cartera i Farmàcia del Ministeri de Sanitat, Patricia Lacruz ha anunciat que a partir d’avui s’han començat a distribuir 500.000 mascaretes per professionals sanitaris i 800.000 per a pacients. “Hem emès una compra per garantir la cobertura setmanal dels productes essencials per la lluita contra la infecció”, ha detallat Lacruz, que ha insistit que el mercat per aquests tipus de productes es troba “tensat” i és “molt competitiu” en aquests moments.

D’altra banda, el govern espanyol ha comprat 700 respiradors que han d’arribar al sistema estatal de salut “pròximament”. Lacruz ha admès que la manca de respiradors a l’UCI és “un dels punts que requereix la màxima atenció”.

També es preveu comprar quatre robots que permetran automatitzar el sistema de detecció de covid-19, de tal manera que es podrien fer cada dia 80.000 proves PCR, un test que detecta si hi ha presència de coronavirus a l’organisme. De moment, s’han realitzat 355.000 determinacions, entre 15.000 i 200.000 diàries.

Segons ha explicat la cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, la letalitat del covid-19 a l’Estat se situa en el 5% dels casos confirmats. Sierra ha insistit a afirmar que tot i que aquest percentatge “pot semblar alt” no té en compte tots els contagiats reals per covid-19. Les proves per confirmar la infecció s’estan fent principalment als pacients hospitalitzats, que suposen el 50% dels afectats a l’Estat.

el 50% dels hospitalitzats té més de 70 anys, que els menors de 30 anys tenen una incidència del 5 al 10% i que els menors de 20 són entre l’1 i el 2% dels pacients ingressats.

Cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra

Preguntada per les franges d’edats de les persones ingressades, ha dit que el 50% dels hospitalitzats té més de 70 anys, que els menors de 30 anys tenen una incidència del 5 al 10% i que els menors de 20 són entre l’1 i el 2% dels pacients ingressats.

Sierra ha defensat que les mesures de prevenció del virus que s’estan prenent a l’Estat són les adequades i ha dit que “ni tan sols els científics” saben quan s’arribarà al pic de casos de covid-19 a Espanya. A més, ha assegurat que el comitè científic amb sis experts s’ha constituït avui però els contactes ja feia dies que duraven.

D’altra banda, Rodrigo Gutiérrez, encarregat d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat ha apuntat que hi ha 50.000 professionals que poden ser contractats pels centres sanitaris per a reforçar plantilles.

L’encarregat de presentar les dades d’infectats no ha sigut aquesta vegada el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, sinó que ho ha fet la cap d’àrea, María José Sierra. Simón presentava símptomes de covid-19 però ha donat negatiu a la prova.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El govern espanyol compra 640.000 tests que detecten la presència de covid-19 en 15 minuts

El govern espanyol ha comprat 640.000 tests que poden determinar si una persona està infectada amb covid-19 en quinze minuts

Més de 300 ingressats en estat greu a l’UCI pel coronavirus a Catalunya i 180 s’han recuperat, amb 33 altes noves

Vergés informa que molts joves estan en gravetat i avisa que el covid-19 no només afecta persones gran o vulnerables

“No té ni cap ni peus mantenir els supermercats oberts i suspendre els mercats setmanals”

Mikel Rubiralta, un pagès agroecològic de l'Alt Camp, ha notat un augment pel que fa a les comandes de particulars, però assegura que no "compensa les vendes que fa habitualment al mercat"

Crema un cotxe al barri de les Comarques de Valls

Durant la nit de divendres 20 de març s'han produït dos incendis a Valls.

Marlaska prorroga durant 60 dies la vigència dels carnets de conduir que caduquin durant l’estat d’alarma

El Ministeri d'Interior ha dictat una ordre per prorrogar, durant 60 dies, la vigència dels carnets de conduir que caduquin durant l'estat d'alarma.