15.5 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

Coneix els divuit actes pel 8-M a Valls

Performance, rutes feministes i dones en la cultura destaquen en la programació d’entitats i l’Ajuntament en el marc del Dia internacional de les dones treballadores

Les reivindicacions feministes tornaran a estar a l’ordre del dia en els actes del 8-M.

La capital de l’Alt Camp ha donat inici aquesta setmana als actes de commemoració i reivindicació del 8-M, el Dia internacional de les dones treballadores. Des de l’Ajuntament i diverses entitats vallenques s’ha presentat una programació de prop de vint actes que va donar el tret de sortida el passat dimecres amb el Dia de la compositora i que s’allargarà fins al 18 de març. Conferències, tallers, teatre, cinefòrums, performance, presentacions de llibres i rutes feministes per Valls seran algunes de les activitats que es viuran a la ciutat.

Programació 8-M a Valls

 1. Des del dijous 27 de febrer. Exposició “La dona i el teatre gestual”, d’Albert Nel·lo. Vestíbul Teatre Principal. Organitza: Xarxa de Cultura.
 2. Divendres 28 de febrer. Presentació del llibre “Memòria de les oblidades”, de Tecla Martorell. 19.45 h, Llibreria TRAM. Organitza: La Marruixa i Llibreria TRAM.
 3. Dissabte 29 de febrer. Projecció del documental “Les resilients. Com flors després d’un incendi”. 18 h, Teatre Principal. Organitza: La Marruixa.
 4. Dimecres 4 i 11 de març. Teatrefòrum sobre masculinitats igualitàries, a càrrec de la cia. Impactat Intervencions Teatrals. Sessions matinals pels alumnes de 4t d’ESO, Teatre Principal. Organitza: Regidoria d’Igualtat.
 5. Dimecres 4 de març. Taula rodona “Dona vs. cultura”. 19.30 h, Teatre Principal. Organitza: Xarxa de Cultura.
 6. Dijous 5 de març. Taula rodona “Reivindicacions de Beijing+25”, amb Ekaterina Katcheff, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, i Rosa Llurba, de l’Associació de Dones de Valls. 17 h, Casa Caritat. Organitza: Associació de Dones de Valls.
 7. Dijous 5 de març. Conferència “Dones filòsofes: recuperant les pioneres feministes”, amb Núria Sara Miras Boronat. 19.30 h, Sala d’actes de l’IEV. Organitza: Regidoria d’Igualtat.
 8. Dissabte 7 de març. Per una República feminista: performance “El violador ets tu” i presentació del col·lectiu feminista La Marruixa. 11 h, plaça del Pati. Organitza: Plataforma 8-M Valls i ANC Valls-Alt Camp.
 9. Dissabte 7 de març. Espectacle “Clau de do. Creadores vallenques a escena”. 21 h, Teatre Principal. Organitza: Xarxa de Cultura.
 10. Diumenge 8 de març. Lectura del manifest institucional del Dia internacional de les dones, a càrrec de l’atleta vallenca Marta Batalla. 9.15 h, pista d’atletisme del Fornàs, inici de la Cursa del Calçot. Organitza: Regidoria d’Igualtat i Patronat d’Esports.
 11. Diumenge 8 de març. Ruta de dones, amb les historiadores Aïda Sánchez i Pilar Vives. 10.30 h, inici Hort d’en Tondo. Organitza: Plataforma 8-M Valls.
 12. Diumenge 8 de març. Dinar popular. 14 h, plaça de la Zeta. Organitza: Plataforma 8-M Valls.
 13. Dimecres 11 de març. Cercle de Dones, amb Fanny Ulldemolins. 18.15 h, Centre Cívic. Organitza: Regidoria d’Acció Cívica i Joventut.
 14. Dimecres 11 de març. Conferència “Quin és el paper dels homes en la igualtat de gènere?”, a càrrec de Paco Abril. 19 h, Sala d’actes de l’IEV. Organitza: Regidoria d’Igualtat.
 15. Dijous 12 de març. Contacontes “El tresor del Drac Rebuf”, amb Sílvia Palazón. 17,30 h, Centre Cívic. Organitza: Regidoria d’Igualtat.
 16. Dijous 12 de març. Ruta “Valls amb ulls de dona”, amb l’arquitecta Marina Berasategui. 19.30 h, inici plaça Sant Francesc. Organitza: Dones d’ERC.
 17. Dijous 12 de març. Presentació del llibre “Ca la Wenling”, de Gemma Ruiz. 20 h, Llibreria Roca. Organitza: Llibreria Roca.
 18. Dimecres 18 de març. Projecció i cinefòrum del documental “Las costuras de la piel”. 20.30 h, Sala d’actes de l’IEV. Organitza: Regidoria d’Igualtat i Cine Club Valls.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

A la província s’han presentat més de 20 ERTO relacionats amb el coronavirus

Les dades són dels ERTO ja registrat a Treball, malgrat que algunes empreses han anunciat plans i encara no els han presentat oficialment

Com es celebraran els plens municipals?

Es vol garantir que totes les institucions del país "segueixin funcionament plenament"

L’Ajuntament de Valls treballa en mesures econòmiques per a la ciutat

L'Ajuntament presentarà aviat un primer paquet de mesures econòmiques per combatre la crisi del coronavirus. L'Ajuntament de Valls,...

Es fa una crida a infermeres voluntàries de la província

Des del Col·legi d'Infermeria fan una crida per reclutar diferents infermeres voluntàries al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

El Govern prepara plataformes digitals per fer activitats lectives amb tot l’alumnat la setmana que ve

El Govern prepara diferents plataformes digitals perquè, a partir de la setmana vinent, es puguin efectuar activitats lectives amb tot l'alumnat.