7.4 C
Valls
Dimecres, Març 25, 2020

CaixaBank activa el voluntariat online per continuar la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerables

L’Associació de Voluntaris “la Caixa” ha iniciat múltiples iniciatives virtuals per donar suport a col·lectius en risc d’exclusió de la mà d’entitats socials de tot Espanya

El primer projecte desenvolupat amb èxit ha estat “Cartes contra la soledat”.

L’Associació de Voluntaris de “la Caixa”, entitat que canalitza el voluntariat corporatiu de CaixaBank i de la Fundació “la Caixa” i que compta amb milers d’adherits que exerceixen el voluntariat durant tot l’any, ha posat en marxa diverses iniciatives de voluntariat online per continuar amb la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerables en la situació actual provocada pel coronavirus.

D’aquesta manera, més de 500 voluntaris estan organitzant, de la mà d’entitats socials repartides per tot Espanya, iniciatives digitals dirigides a diversos col·lectius.

Aquesta acció, coordinada per l’entitat presidida per Jordi Gual i de la qual Gonzalo Gortázar és el conseller delegat, s’ha iniciat amb el projecte “Cartes contra la soledat”, impulsat per acompanyar en el dia a dia la gent gran confinada. A través de cartes escrites pels voluntaris, el projecte busca fer que els dies de les persones de la tercera edat siguin més suportables. En aquestes cartes es detalla qui és el remitent, així com històries personals i fins i tot dibuixos i notes dedicades per nens.

La carta i els adjunts s’envien per e-mail i, posteriorment, amb l’ajuda dels treballadors de les residències participants, aquests correus s’imprimeixen i es lliuren a la gent gran.

Al Vendrell, a més, s’ha posat en marxa una iniciativa en col·laboració amb l’entitat Ballaruga, que organitza activitats extraescolars als centres escolars de la localitat, amb què s’anima els nens a aportar idees per lluitar contra el coronavirus a través de dibuixos, receptes, “xarops”, contes i altres idees que els petits puguin tenir. Quan la situació ho permeti, es penjaran en un mural.

A més d’aquesta acció, s’han impulsat desenes d’iniciatives digitals dirigides a altres col·lectius, com activitats de sensibilització de la síndrome de Down, classes de cuina virtuals, contes en línia per a nenes i nens, propostes de manualitats en família, contacte amb residents d’ASPACE o el projecte mascaretes solidàries, que consisteix a crear mascaretes casolanes amb patrons prèviament rebuts telemàticament per lliurar-les a hospitals en col·laboració amb el govern d’Aragó.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

CaixaBank activa el voluntariat online per continuar la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerables

CaixaBank ha activat el voluntariat per continuar donant suport als col·lectius en risc d'exclusió

El Camp de Tarragona frega els 200 casos de coronavirus

El Camp de Tarragona frega els 200 casos de coronavirus segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La residència Ballús demana l’ajuda a la Unitat Militar d’Emergència

Residència Ballús de Valls La situació a la Residència Ballús de Valls es complica en el pas dels...

Els editors de revistes, premsa comarcal i local i digitals temen que no poder suportar els efectes del coronavirus si la Generalitat no hi...

L’actual crisi sanitària sense precedents està afectant profundament el sector de les empreses editores de publicacions periòdiques de manera més contundent i ràpida del que podíem preveure.

El Grup Bon Preu incrementa les mesures de salut i seguretat arrel del COVID-19

El Grup Bon Preu incrementa exponencialment les mesures de salut i seguretat per als seus treballadors/es i clients/es arrel del COVID-19