11.1 C
Valls
Dijous, Març 19, 2020

Baixada dràstica dels avortaments legals a l’Alt Camp

Cada any el Departament de Salut de la Generalitat publica les dades oficials de les interrupcions voluntàries de l’embaràs (IVE), coneguts popularment com avortaments legals, i sempre més d’un any després de l’any en què tenen lloc. Això representa que les darreres dades són del 2017, i en aquest any a l’Alt Camp es van donar els nivells d’IVE més baixos dels darrers anys, com a mínim de la darrera dècada. En concret van avortar de manera legal 53 dones que tenen la seva residència legal a la comarca.

Aquesta xifra és molt més baixa si es compara amb altres anys: el 2016, 91 casos; el 2015 en foren 89, el 2014 baixaren fins als 68, el 2013 van torna a ser-ne 89, el 2012 la xifra era de 117 i una any abans arribaren a 139; el 2010 se’n van registrar 99 casos i el 2009 i 2008 en foren 82 i 81 respectivament.

Si ens fixem en les 53 dones de la comarca que el 2017 van avortar legalment, 43 foren de nacionalitat espanyola i 10 de nacionalitat estrangera. Això representa que la proporció és de 8 a 2.

El Registre d’interrupció voluntària de l’embaràs de Catalunya recull les IVE realitzades en els centres sanitaris públics i privats autoritzats, tant de dones residents a Catalunya com de dones no residents. Del total de centres autoritzats a Catalunya per realitzar IVE, 76 centres han declarat alguna IVE durant l’any 2017 i entre ells hi ha el Pius Hospital de Valls.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CUP del Pla proposa nou mesures locals contra el coronavirus

davant la situació actual de pandèmia pel coronavirus, ha fet un seguit de propostes a l’equip de govern de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria

Alcover i el Morell suspenen el cobrament de taxes i preus públics mentre duri el confinament

La piscina d’Alcover està tancada. Davant dels efectes econòmics que portarà l’actual crisi sanitària del coronavirus, tant a...

La deixalleria municipal de Valls, tancada al públic

La deixalleria és una instal·lació municipal per a la recollida i gestió d’aquells residus que no disposen d’un contenidor al carrer.

Nova mesura de la Diputació per alleugerir la càrrega econòmica de la ciutadania

Aquestes mesures s'afegeixen a d'altres impulsades per la Diputació de Tarragona per garantir la seguretat de les persones davant la crisi sanitària.

Més de 100.000 persones es baixen l’app de Salut per fer seguiment dels símptomes del coronavirus

Més de 100.000 persones s'han baixat ja l'app del Departament de Salut per fer seguiment dels símptomes...