15.5 C
Valls
Dimarts, Març 17, 2020

Agricultura desencalla les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

La consellera Teresa Jordà es desplaçarà dijous, dia 27 de febrer, a Valls per reunir-se amb els regants, dur-los una còpia del conveni signat amb el Ministeri i definir els terminis d’execució

El Ministeri d’Agricultura ha signat finalment el conveni que permet al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les obres de modernització del reg a la zona dels torrents de Valls. La inversió serà de 5 milions d’euros fins a l’any 2023.

La consellera Teresa Jordà es desplaçarà aquest dijous, dia 27 de febrer, a la tarda a Valls per reunir-se amb els representants de la Comunitat de Regants, lliurar-los una còpia del conveni i començar a planificar l’inici dels treballs.

L’acord amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació permet que el Departament d’Agricultura pugui executar unes obres que estaven aturades des de l’any 2014. Aquestes obres es van decretar d’interès general l’any 2001. El Ministeri d’Agricultura només en va executar la primera fase, però va quedar pendent la segona fase, que també havia de realitzar el Ministeri. Ara, amb l’acord, es podrà donar continuïtat a la segona fase de les obres de modernització del reg, que executarà la Generalitat.

El projecte global afecta 470 hectàrees, principalment del municipi de Valls i en menor mesura de Vallmoll (6 ha), i ateny uns 450 propietaris. Aquesta segona fase donarà servei a 202 hectàrees. El projecte preveu la canalització de la sèquia de la Marsala, la construcció d’una bassa de regulació d’aigua i també un sistema de telecontrol i automatització del reg.

Els regants assumeixen un 10,5% de l’obra, que en aquesta fase representa uns 500.000 euros. Les obres de la primera fase es van acabar l’any 2014, amb un cost de 4,4 milions d’euros.

Aquesta obra és un exemple del compromís del Departament d’Agricultura en la modernització de la xarxa de reg. La modernització del regadiu és clau per fer un ús de l’aigua amb criteris de sostenibilitat i una oportunitat per a la millora la gestió i la producció. El Govern de la Generalitat va aprovar a finals de l’any passat destinar 460 milions d’euros a infraestructures de regadiu fins a l’any 2032. Entre aquestes inversions, ja estava prevista la segona fase de modernització de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

S’ajorna la Selectivitat per la crisi del coronavirus

La Selectivitat es mantindrà però amb noves dates que encara no s’han fixat.

A la província s’han presentat més de 20 ERTO relacionats amb el coronavirus

Les dades són dels ERTO ja registrat a Treball, malgrat que algunes empreses han anunciat plans i encara no els han presentat oficialment

Com es celebraran els plens municipals?

Es vol garantir que totes les institucions del país "segueixin funcionament plenament"

L’Ajuntament de Valls treballa en mesures econòmiques per a la ciutat

L'Ajuntament presentarà aviat un primer paquet de mesures econòmiques per combatre la crisi del coronavirus. L'Ajuntament de Valls,...

Es fa una crida a infermeres voluntàries de la província

Des del Col·legi d'Infermeria fan una crida per reclutar diferents infermeres voluntàries al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre