14.9 C
Valls
Diumenge, Abril 5, 2020

Unes 450 estafes per internet es fan cada any a l’Alt Camp i Conca Barberà

En la revolució digital en tots els àmbits -personal, financer, social o laboral- de la societat actual, la tecnologia dona eines per tenir una vida que pot ser més còmoda, però també ens la poden fer més difícil, més controlats, i ser més vulnerables.

Cada vegada són més els delictes digitals o ciberdelictes, i estan creixent de manera exponencial en els darrers anys. Es poden presentar de diferents formes, però les més freqüents són les típiques estafes i especialment a les persones més grans o persones que tenen més dificultats amb l’ús habitual de les noves tecnologies.

No hi ha dades oficials sobre quants delictes digitals es fan, quantes estafes per internet es produeixen. El que sí que hi ha és el nombre de denúncies registrades per estafa, i tenint en compte que s’accepta que del total el 80% són per internet, es pot fer una extrapolació aproximada.

D’aquesta manera, mirant les denúncies per estafa a l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Camp-Conca de Barberà del 2018, que en van ser 566, unes 453 van ser estafes per internet, unes xifres semblants a les del 2019.

Unes estafes per internet de les quals, segons els experts, les més comunes són les que hi ha un contacte entre delinqüent i víctima de manera telemàtica o per telèfon. En aquest punt són especialment vulnerables les persones d’edat més avançada, que són persones més confiades i no estan tant habituades a les noves tecnologies.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La Firagost de Valls manté les seves dates

De moment no hi ha previsió de suspendre o ajornar la Firagost. Foto: El Vallenc

Ajornada la Fira-Mercat del Vehicle Usat de Valls

Fira-Mercat del Vehicle Usat a Valls l'any passat. Foto: El Vallenc La VIII Fira-Mercat del Vehicle Usat i...

Neix una coalició internacional per respondre a la covid-19 en països amb recursos limitats

Es marquen com a objectiu accelerar la recerca sobre la covid-10 en aquelles àrees on el virus podria causar estralls en els ja de per si fràgils sistemes de salut i tenir un enorme impacte de salut en les poblacions vulnerables.

VÍDEO | L’altra cara dels serveis essencials: els quioscos

Els quioscos estan autoritzats a vendre diaris i revistes durant l'estat d'alarma, però el sector denuncia el descens que han patit les vendes

S’ajorna la reunió de la Taula de Coordinació de les Decennals

Imatge d'arxiu d'una reunió organitzativa de les Decennals La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la...