//Un gener ple d’actuacions policials relacionades amb les drogues

Un gener ple d’actuacions policials relacionades amb les drogues

Aquest mes de gener hi ha hagut varies operacions amb detinguts, un registre en un restaurant, dues tapiades de narcopisos i la troballa d’una bossa plena de marihuana

per | 2019-02-02 09:15:2702/02/2019 09:15 | 1 comentari

Des del punt de vista de la lluita contra el tràfic de drogues, en el que portem dany, és a dir, el mes de gener, a Valls ha estat un mes molt positiu, encara que hagi pogut crear la sensació que la capital de la comarca és un punt amb certa rellevància en aquest món delictiu.

Per començar hi ha hagut tres operacions policials amb detinguts en totes. Per ordre cronològic el 10 de gener els Mossos d’Esquadra van detenir un vallenc que després de fer maniobres estranyes en la conducció va ser seguit per la policia fins al seu pis i allí li van decomissar cocaïna i diners. La segona, feta a mitjan gener per la Guàrdia Civil de Lleida, on es desarticula una banda de traficants d’estupefaents en sis poblacions tarragonines i lleidatanes, entre les quals Valls; en aquest cas fan tres detencions de les deu que hi ha en aquesta operació. La tercera és la que hi ha hagut aquesta setmana entre Valls i Reus, amb vint detencions i decomís de drogues i diners.

També cal destacar un registre, el 17 de gener, en un restaurant vallenc aplicant la Llei 4/2015, de seguretat ciutadana —la coneguda com llei mordassa—, amb trenta identificats i tres denúncies efectuades.

Cal destacar també els dos pisos tapiats al nucli antic de Valls per la Policia Local de Valls, un al carrer Forn Nou i l’altre al carrer d’en Bosch. El dos casos tenen el fil conductor que foren utilitzats pels mateixos ocupes relacionats amb el món de tràfic de drogues de petita intensitat, és a dir petits camells.

Per acabar aquesta relació, el cas més curiós. Gràcies a l’avís d’un ciutadà que anava a llançar la brossa el passat dia 23 de gener en un contenidor de paper del carrer Violeta, la Policia Local de Valls va trobar una bossa d’escombraries amb 3,2 quilos de marihuana. Se sospita que aquella bossa era per fer un intercanvi que per algun motiu es va avortar i la bossa va anar a parar al contenidor.

Al mes de gener acabava amb una macrooperació policial contra les drogues que acabava amb una vintena de detinguts. Es van realitzar diverses actuacions en vivendes, tant de Valls com de Reus, i després de passar a disposició judicial, s’acabava amb empresonats, dos en llibertat, un d’ells amb càrrecs i la resta, absolts. Es va intervenir més de 3 quilos entre cocaïna i heroïna i uns 70.000€.


Cronologia dels fets

Un detingut el 10 de gener

Els Mossos d’Esquadra van detenir un veí de Valls per delicte contra la salut publica el passat 10 de gener. A la seva casa de Valls van trobar 24,5 grans de cocaïna i 26.600 euros.

3,2 quilos de maria en un contenidor 

Una patrulla de la Policia Local de Valls va trobar una bossa de brossa amb 3,2 quilos de marihuana a dins d’un contenidor d’escombraries.

Se sospita que era per fer un intercanvi i alguna cosa va sortir malament.

Registres en un restaurant vallenc

Conjuntament, Policia Local i Mossos d’Esquadra, el 17 de gener, van efectuar una actuació conjunta en un restaurant de Valls per intervenir drogues aplicant la Llei 4/2015, de seguretat ciutadana.

Tres detinguts d’una banda organitzada

La unitat d’Equips contra la Delinqüència Organitzada Antidroga de la Guàrdia Civil de Lleida va desarticular una banda de traficants. Van fer deu detencions en sis ciutats diferents, entre les quals Valls, on es van fer tres detencions.

Tapien dos narcopisos al nucli antic de Valls

En el que portem d’any la Policia Local de Valls ha tapiat dos narcopisos al nucli antic. El primer va ser al carrer Forn Nou i el segon, al carrer d’en Bosch.

En els dos casos són les mateixes persones ocupes, relacionades amb el món de la droga i del tràfic d’estupefaents per petita intensitat.

Set empresonats i un amb llibertat amb càrrecs

Dimarts 29 de gener Mossos d’Esquadra feien diverses intervencions en domicilis, tant a Valls com Reus, en una nova operació contra la droga. Fins a 20 persones, un d’ells menors, van ser detinguts. Nou d’ells van passar a disposició judicial. Set d’ells van acabar a la presó, un amb llibertat amb càrrecs i la resta, absolts. El menor detingut, va ser posat en llibertat després de passar per jutjat de menors de Tarragona.

Un comentari

  1. Pablo M. 2 Febrer 2019 en 11:53

    Ja era hora que s’actués contra tots aquesta banda. Han estat molts anys d’impunitat on tant l’ajuntament com les administracions han mirat cap a un altre costat.
    Volem el poble net de drogues i tota la gent que l’acompanya. El casc antic és un supermercat de droga en tota regla i ningú fa res per evitar-ho.
    S’hauria de fer una redada com aquesta cada mes.
    Bona feina! Seguiu així!

Deixa un comentari