//Un exrector de l’Alt Camp va ser investigat per presumptes abusos a menors

Un exrector de l’Alt Camp va ser investigat per presumptes abusos a menors

Els fets investigats foren entre el juny del 2015 i el novembre del 2016. En aquest cas l’Arquebisbat va adoptar les “mesures disciplinàries proporcionada als fets provats”.

per | 2019-02-05 20:01:4805/02/2019 20:01 | 0 comentaris

L’Arquebisbat de Tarragona confirma que es van investigar dos casos de preveres que en el seu moment foren acusats per presumptes abusos a menors, casos que van passar entre el juny del 2015 i el novembre del 2016.

Segons diu el comunicat de l’arquebisbat: “Un d’ells, el Rvnd. F. Xavier Morell Rom, havia estat citat a declarar abans de 2010 en una investigació civil per un cas de pedopornografia, però no es va procedir perquè el cas fou sobresegut pel jutge i, a més, fins a la reforma de 2010 de la legislació canònica sobre abusos aquell cas no constituïa un ‘delictum gravius’. D’acord amb la normativa vigent i els protocols establerts per la Santa Seu per a aquests casos, tant al 2015 com al 2016 es va ordenar immediatament una investigació prèvia dels fets i s’informà del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe, la qual va ordenar en un dels casos, el del Rvnd. Morell, l’arxiu provisional de la causa per falta d’elements, amb particular vigilància per un temps prudencial, i en l’altre es van adoptar mesures disciplinàries proporcionades als fets provats.”

En aquest segon cas, en el moment dels fets era prevere en un municipi del Baix Camp i que en alguns anys, fins al 2011, va estar exercint de mossèn en diverses parròquies de l’Alt Camp. Actualment està en parròquies lleidatanes.

Deixa un comentari