14.7 C
Valls
Dissabte, Març 28, 2020

L’Alt Camp, entre les comarques amb risc més gran d’incendis forestals

S’ha tornat a reunir al Departament d’Interior el comitè tècnic del pla Procicat, que es manté en fase d’alerta per l’onada de calor, que està previst que s’allargui fins a aquest dijous. En la reunió també s’ha decidit mantenir la prealerta del pla Infocat per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país.

Dimarts i dimecres, 23 i 24 de juliol, són els dos dies de temperatures més extremes d’aquesta tercera onada de calor i també elevat risc d’incendi, per la qual cosa les autoritats fan una crida a no abaixar la guàrdia i seguir les recomanacions de Protecció Civil pel que fa a la protecció de la salut, i també a extremar la prudència per evitar un incendi forestal.
Per aquest motiu s’ha decidit mantenir la prealerta del pla especial per a incendis forestals a Catalunya Infocat, ja que el risc d’incendi es manté elevat per les altes temperatures acompanyades de baixes humitats.

Les comarques on el risc d’incendi és més elevat avui són: Anoia, Bages, Solsonès, Garrigues, Segarra, Segrià, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Els Agents Rurals han informat que s’han tancat els accessos al massís del Montsant, i s’ha reforçat la vigilància de les activitats de sega a les comarques de l’Anoia, Bages, Conca de Barberà, Segarra i Solsonès amb ajuda de les ADF.

Els Bombers de la Generalitat, el Cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja i la Diputació de Barcelona han augmentat també la seva activitat de vigilància i prevenció.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

VÍDEO | Continuen les sancions a persones que trenquen el confinament als barris de Valls

D'ençà que va entrar en vigor el decret de l'estat d'alarma, la Policia Local de Valls ha sancionat a 36 persones i n'ha detingut a 2

El govern espanyol paralitza l’activitat dels treballadors no essencials a partir de dilluns i fins al 9 d’abril

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiu paralitzarà l'activitat dels treballadors dels serveis no essencials

“Treballem amb unes condicions precàries i que posen en risc els residents”

Treballadors de la Residència Ballús de Valls denuncien que treballen amb unes condicions "precàries" i que posen en risc els residents.

Tres morts en les últimes 24 hores al Camp de Tarragona per Covid-19

Durant el dia d'avui s'han produït 78 nous casos al Camp de Tarragona

El Govern destinarà 61 MEUR a les administracions locals per “reforçar” la liquiditat pressupostària

El Govern destinarà 61 milions d'euros a les administracions locals per "reforçar" la liquiditat pressupostària.