//L’Alt Camp, entre les comarques amb risc més gran d’incendis forestals

L’Alt Camp, entre les comarques amb risc més gran d’incendis forestals

per | 2019-07-23 16:11:4623/07/2019 16:11 | 0 comentaris

S’ha tornat a reunir al Departament d’Interior el comitè tècnic del pla Procicat, que es manté en fase d’alerta per l’onada de calor, que està previst que s’allargui fins a aquest dijous. En la reunió també s’ha decidit mantenir la prealerta del pla Infocat per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país.

Dimarts i dimecres, 23 i 24 de juliol, són els dos dies de temperatures més extremes d’aquesta tercera onada de calor i també elevat risc d’incendi, per la qual cosa les autoritats fan una crida a no abaixar la guàrdia i seguir les recomanacions de Protecció Civil pel que fa a la protecció de la salut, i també a extremar la prudència per evitar un incendi forestal.
Per aquest motiu s’ha decidit mantenir la prealerta del pla especial per a incendis forestals a Catalunya Infocat, ja que el risc d’incendi es manté elevat per les altes temperatures acompanyades de baixes humitats.

Les comarques on el risc d’incendi és més elevat avui són: Anoia, Bages, Solsonès, Garrigues, Segarra, Segrià, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Els Agents Rurals han informat que s’han tancat els accessos al massís del Montsant, i s’ha reforçat la vigilància de les activitats de sega a les comarques de l’Anoia, Bages, Conca de Barberà, Segarra i Solsonès amb ajuda de les ADF.

Els Bombers de la Generalitat, el Cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja i la Diputació de Barcelona han augmentat també la seva activitat de vigilància i prevenció.

Deixa un comentari