10.2 C
Valls
Dimecres, Febrer 26, 2020

L’Alt Camp, entre les comarques amb risc més gran d’incendis forestals

S’ha tornat a reunir al Departament d’Interior el comitè tècnic del pla Procicat, que es manté en fase d’alerta per l’onada de calor, que està previst que s’allargui fins a aquest dijous. En la reunió també s’ha decidit mantenir la prealerta del pla Infocat per l’elevat risc d’incendi a molts punts del país.

Dimarts i dimecres, 23 i 24 de juliol, són els dos dies de temperatures més extremes d’aquesta tercera onada de calor i també elevat risc d’incendi, per la qual cosa les autoritats fan una crida a no abaixar la guàrdia i seguir les recomanacions de Protecció Civil pel que fa a la protecció de la salut, i també a extremar la prudència per evitar un incendi forestal.
Per aquest motiu s’ha decidit mantenir la prealerta del pla especial per a incendis forestals a Catalunya Infocat, ja que el risc d’incendi es manté elevat per les altes temperatures acompanyades de baixes humitats.

Les comarques on el risc d’incendi és més elevat avui són: Anoia, Bages, Solsonès, Garrigues, Segarra, Segrià, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Els Agents Rurals han informat que s’han tancat els accessos al massís del Montsant, i s’ha reforçat la vigilància de les activitats de sega a les comarques de l’Anoia, Bages, Conca de Barberà, Segarra i Solsonès amb ajuda de les ADF.

Els Bombers de la Generalitat, el Cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja i la Diputació de Barcelona han augmentat també la seva activitat de vigilància i prevenció.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

El Consell d’Alcaldes passa a dir-se Consell d’Alcaldesses i Alcaldes de l’Alt Camp

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, en un plenari de tràmit amb només tres punts de l’ordre del dia, ha aprovat per...

La CGT presenta el preavís per a la vaga del 8-M

La CGT ha entrat aquest dimarts al Departament de Treball el preavís de convocatòria de vaga general per al pròxim 8 de...

La presidenta de la Diputació visita la Llar d’Infants L’Espígol i la fàbrica Rosa Gres de Vallmoll

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha dut a terme una visita institucional a Vallmoll dins del cicle de...

Agricultura desencalla les obres de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls

El Ministeri d’Agricultura ha signat finalment el conveni que permet al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les...