//La Generalitat regularà la imatge corporativa de les policies locals

La Generalitat regularà la imatge corporativa de les policies locals

L’aprovació d’aquest decret pretén la regulació íntegra de la imatge corporativa de les policies locals

per | 2019-10-08 19:24:1808/10/2019 19:24 | 0 comentaris

El Govern ha aprovat la realització d’una consulta pública prèvia al decret que regularà la imatge corporativa i identificació pública dels membres dels cossos de les policies locals de Catalunya.

L’aprovació d’aquest decret pretén la regulació íntegra de la imatge corporativa de les policies locals, és a dir, tots els elements distintius i d’identificació d’aquests cossos policials, així com de les actituds i conductes dels policies, relacionats amb les seves funcions.

La nova disposició reglamentària també permetrà vetllar perquè les relacions dels membres dels cossos de policia local amb la comunitat i entre els mateixos policies siguin adequades, regulant les actituds i conductes, per tal de millorar no només la imatge dels agents, sinó també la seva pròpia seguretat.

Així mateix, la nova regulació comportarà una homogeneïtzació de les policies locals per aconseguir la identificació d’una sola policia dins el marc de la policia integral que forma part del sistema de seguretat pública de Catalunya. Aquesta regulació suposarà una adaptació i adequació dels mitjans materials de les organitzacions policials a les previsions de la disposició reglamentària, en el sentit d’adquirir la uniformitat comuna i/o adaptar la flota dels vehicles.

La nova iniciativa també podria comportar l’adaptació dels reglaments interns de les policies locals o altra normativa interna de l’ens local, no només al tipus d’uniformitat sinó també a les normes de conducta establertes en el reglament.

Deixa un comentari