//Es comptabilitzen 12 amenaces al mes a l’Alt Camp i la Conca de Barberà

Es comptabilitzen 12 amenaces al mes a l’Alt Camp i la Conca de Barberà

Dins d’aquest grup de delictes contra la llibertat, el més important és el de les amenaces, que en representa el 77%

per | 2019-09-01 09:00:5301/09/2019 09:00 | 0 comentaris

Durant els primers sis mesos d’enguany el nombre de delictes relacionats contra la llibertat —amenaces, coaccions, detencions il·legals i segrestos denunciats— a l’ABP de l’Alt Camp Conca de Barberà ha estat de 92.
Dins d’aquest grup de delictes contra la llibertat, el més important és el de les amenaces, que representen el 77% del grup. En aquests primers sis mesos, per amenaces els Mossos d’Esquadra de l’ABP han recollit un total de 71 casos. Aquesta xifra ens diu que cada mes hi ha 12 delictes denunciats per amenaces.
Si aquests xifra es compara amb els registres que els Mossos tenen dels darrers vuit anys, es pot observar que enguany, per ara, s’està per damunt de la mitjana del darrer any —que fou un any rècord, amb 130 casos denunciades, que de mitjana eren 15 cada mes.
Tal com es pot veure en el quadre annex, hi ha un abans i després de la reforma del Codi Penal del juliol del 2015. Abans d’aquest canvi legislatiu la mitjana del nombre de delictes denunciats per amenaces estava entre els 37 i els 53 cada any. Després, la mitjana s’ha situat entre els 117 i els 130 casos cada any.
Pel que fa als altres delictes contra la llibertat hi ha les coaccions i les detencions il·legals, ja que en el cas de segrest en vuit anys a l’ABP de l’Alt Camp i la Conca de Barberà només hi va haver un cas denunciat, i fou el 2014.
Pel que fa a les coaccions, el primer semestre d’enguany hi va haver un total de 17 denúncies —prop de tres casos cada mes. Una xifra lleugerament superior als darrers anys, quan anualment hi havia entre 22 i 28 casos denunciats.
Quant a detencions il·legals, en el primer semestre d’enguany n’hi ha un total de 4 denúncies, que ja és el doble dels casos de l’any passat, és la mateixa xifra que el 2015 i lleugerament inferior als 6 casos de tot el 2014 —any en què hi va haver més denúncies per aquest delicte.

Deixa un comentari