//Controls de trànsit per l’ús del cinturó, el casc i la cadireta infantil

Controls de trànsit per l’ús del cinturó, el casc i la cadireta infantil

La campanya s’ha encetat aquest dilluns, 13 de gener, i s’allargarà fins diumenge en qualsevol punt de la xarxa viària catalana

per | 2020-01-13 12:07:2313/01/2020 12:07 | 0 comentaris

Des d’aquest dilluns, 13 de gener, i fins diumenge, 19 de gener, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya policial preventiva d’ús de sistemes de seguretat passiva. Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó (tant per part del conductor com de l’acompanyant i dels ocupants dels seients posteriors), del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya pretén reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància d’emprar aquests dispositius i de fer-ho correctament.

Els resultats de les anteriors campanyes policials de seguretat passiva palesen la importància de donar continuïtat a aquestes accions preventives. En les dues campanyes de l’any passat de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva (del 7 al 13 de gener i del 30 de setembre al 6 d’octubre), els Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar un total de 2.916 denúncies de les quals el 90% correspon al cinturó de seguretat (2.638 sancions).

Deixa un comentari