//Apareix a l’Alt Camp un cas de “l’estafa de l’asfalt”

Apareix a l’Alt Camp un cas de “l’estafa de l’asfalt”

Els Mossos d’Esquadra han rebut la denuncia d’un cas que va passar en una finca d’Alió

per | 2019-11-21 13:36:4121/11/2019 13:36 | 0 comentaris

Els Mossos d’Esquadra han fet l’avís a la població d’una estafa coneguda com “l’estafa de l’asfalt”. En concret és una empresa que ofereix els seus serveis per asfaltar camins particulars a finques o masies a preus molt més baixos del normal i això té un risc.
El passat 19 de novembre la policia catalana va tenir coneixement que un grup de persones perfectament organitzades havien enganyat el propietari d’una finca al terme d’Alió. Un cas en el que es pot tramitar com a estafa si hi ha altres casos o simplement és un incompliment de contracte si és un cas aïllat. Els Mossos d’Esquadra s’inclinen més que és un cas d’estafa. I demanen que si n’hi ha altres casos o si a algun ciutadà se li ha proposat fer aquestes millores a preus baixos que ho comuniqui perquè podria ser-ne un nou cas.

De fet aquest tipus d’estafa, quan la víctima cau en el parany i accepta el tracte, pot acabar de dues maneres:
– La primera, que els estafadors demanin a la víctima diners per avançat per començar l’obra, però una vegada cobrat, desapareguin sense fer res.
– La segona, que les obres es facin molt ràpidament amb material de molt baixa qualitat —normalment ciment en comptes d’asfalt—, i quan volen cobrar demanen un preu més alt del pactat en un primer moment, i llavors es quan comencen les amenaces i coaccions cap a la víctima perquè pagui el preu que demanen finalment —que no és el cas d’Alió— o que se li quedi l’obra a mig fer, havent pagat la totalitat —que és aquest cas.

Dos ajuntaments de la comarca han pemjat a les xarxes socials avisos sobre aquest tema

Deixa un comentari