//Telefèric celebra els seus 25 anys

Telefèric celebra els seus 25 anys

per | 2017-11-10 10:44:1410/11/2017 10:44 | 0 comentaris

Van ser els primers a oferir pinxos a Catalunya, a l’estil del nord. Soledad Urabayen, nascuda a Pamplona i amb tradició familiar dins del sector de la restauració, ja fa 25 anys que va portar fins a casa nostra la cultura navarresa de la cuina en miniatura. Ara són els seus fills, Xavi i Maria Padrosa, qui estan al front del negoci, i ja van pel seu quart establiment. L’últim restaurant Telefèric l’han obert enguany al Born, a la plaça Jacint Reventós (davant del carrer Argenteria), un dels racons més encantadors del barri. Fa dos anys van inaugurar el primer Telefèric a San Francisco.

La seva proposta es basa en els pinxos i les tapes d’autor, en un entorn caracteritzat per obres entre les quals destaquen autors com  Chillida, Picasso, Miró o Tàpies. Art i gastronomia en locals que donen sentit a les dues passions de la família, ja que, a banda de dedicar-se a la restauració, els pares del Xavi i la Maria Padrosa eren marxants d’art.

L’any 1992 va obrir portes a Sant Cugat del Vallès el primer restaurant del matrimoni format per Ramon Padrosa i Soledad Urabayen, anomenat Rondes. Amb una proposta culinària basada en pinxos freds i calents, aviat la seva fama va créixer i al cap de dos anys van buscar un local més gran al qual van anomenar Telefèric. El nom prové de la maqueta que tenien a l’altre establiment i que es va convertir en el símbol emblemàtic pel qual es coneixia el restaurant. El petit telefèric de joguina que tenien penjat al restaurant fou un regal que Ramon Padrosa va fer al seus fills després d’un viatge a Suïssa, on la família anava de vacances.

La família Padrosa va obrir fa cinc anys un segon Telefèric a la plaça Letamendi de Barcelona. I el 2015 van creuar l’Atlàntic per inaugurar Telefèric Barcelona a Walnut Creek, a la badia de San Francisco, amb l’objectiu d’expandir el seu model de restauració als Estats Units.

Ara l’objectiu és seguir fent créixer el negoci amb noves apertures a Catalunya. El Grup Telefèric, amb una plantilla de 205 persones, ofereix també servei de càtering i esdeveniments, tant per a empreses com per a particulars. La seva facturació anual supera els 12 milions d’euros.

Cuina en miniatura i tapes per a compartir
A banda de la barra de pinxos, Telefèric proposa plats pensats per compartir. El seu foie a la planxa amb melmelada de cirera i ceba vermella caramel·litzada ha estat guardonat amb el Premi Popular a la millor tapa a la sisena edició de la ruta “De Tapes per Barcelona”; i l’establiment de San Francisco va guanyar el Best Restaurant in the East Bay Area atorgat el 2016 per la revista Diablo Magazine.

Deixa un comentari