//Restaurants de Catalunya, comunitat de ‘foodies’

Restaurants de Catalunya, comunitat de ‘foodies’

per | 2018-01-19 10:30:1319/01/2018 10:30 | 0 comentaris

Adrián Barriuso és la ment privilegiada i impulsora de Restaurants de Catalunya, una comunitat que aplega més de 150 establiments d’arreu del territori amb l’objectiu de donar a conèixer allò que es cou als fogons catalans. Vaig tenir l’oportunitat de conèixer Adrián el 2014 a l’espai Yuzz de Tarragona Impulsa, programa destinat a l’emprenedoria, formació i inserció laboral, i de què ell era alumne. Quatre anys després és CEO de la seva empresa (Waitless Nexia) i els nostres camins es creuen fora de l’aula, i ho fan, com ha de ser, a taula, amb un bon àpat de treball al restaurant Mas Roselló de Tarragona.

Cerveseta en mà i conversant amb Adrián mentre fem l’aperitiu t’adones que estàs davant d’un autèntic líder silenciós i que no perd detall de res. El seu cervell és incansablement treballador. Si al seu dia l’ambició a Tarragona Impulsa el portava a idear com a projecte del curs les “tauletes Waitless” per incorporar-les a les taules, barres i restaurants, actualment el seu equip i ell ho estan petant amb Restaurants de Catalunya. No són periodistes gastronòmics, són foodies 2.0, mouen més de 25.000 seguidors a Instagram i l’han clavat amb el seu dinamisme, comentaris i excel·lents imatges a les xarxes socials.

A taula i mentre Adrián pren nota, la debutant fotògrafa de Restaurants de Catalunya que l’acompanya afusella plats i detalls de l’entorn incomparable de Mas Roselló: “Funcionem donant d’alta el restaurant a la nostra comunitat, portem a terme una visita gastronòmica on tan important és dinar com observar i parlar amb els responsables. I a partir d’aquí comença la difusió i el paquet que oferim a l’establiment per millorar la seva comunicació”, explica un Adrián enamorat de la seva parella i de la seva feina, i de qui afirmo que arribarà molt lluny professionalment. M’explica detalls i anècdotes de com ha arribat fins aquí, picant pedra, treballant durament i amb molta empenta i cara, perquè això, com a emprenedor, també se n’ha de tenir.

L’equip de restaurants de Catalunya està integrat per vuit persones, i, encara que sembli paradoxal, les demarcacions de Girona i Barcelona són les que més estan confiant en el seu treball i capacitat: “Hi ha restaurants que ni tan sols són conscients del potencial que tenen, i amb un simple clic amb què nosaltres hi podem ajudar, ells en poden treure molt partit”, explica Adrián, mentre degusta un magnífic pop a la brasa i jo m’entretinc amb uns fantàstics cargols amb allioli i romesco.

Les postres ens condueixen cap a la recta final del nostre àpat, tres hores llargues ben bones en què aquest emprenedor reusenc i de casa nostra assegura: “El que estem fent i volem seguir fent és viralitzar tot allò que fan els restaurants. La gent està a les xarxes, sobretot a Instagram, i els ho has de fer saber perquè el que tots volem és que ens sorprenguin.” Certament, i així ho aconsello jo als restaurants de Catalunya, que es deixin guiar per Restaurants de Catalunya i tots estiguin sota el paraigua d’una marca que els ben asseguro que no pararà de créixer. En breu els trobaran a València, i Madrid estarà per caure pròximament. Finalitza el dinar amb un txin-txin per Restaurants de Catalunya, que vagi de gust!

Deixa un comentari