//Muga torna amb el millor dels seus rosats: Flor de Muga

Muga torna amb el millor dels seus rosats: Flor de Muga

per | 2018-06-01 09:33:5501/06/2018 09:33 | 0 comentaris

La família Muga ha presentat recentment a Barcelona la segona anyada del seu rosat Flor de Muga. “És un vi garnatxa 100%, fet de most flor, d’aquí el seu nom”, explica Manu Muga, vicepresident del celler d’Haro, a La Rioja. De Flor de Muga 2017 sorprèn el seu color tan lleuger, amb una subtil tonalitat violeta, es tracta d’un garnatxa 100%. Un vi que els assistents a la posada de llarg van valorar molt positivament i que, sens dubte, competeix amb els rosats francesos d’alta gamma.

“La complexitat d’aquest vi sorprèn des del primer moment en nas per la seva elegància, frescor i delicadesa. Ens mostra notes de maduixa àcida i préssec, al mateix temps que desprèn aromes florals a rosa, persistents a la copa”, descriu Isaac Muga, enòleg i membre de la tercera generació de la família Muga, i que va atendre molt amablement l’entrevista que li vam fer.

Tant el Muga Blanc com el Muga Rosat —que es diferencia del Flor de Muga per la seva composició: 60% garnatxa, 30% macabeu i 10% tempranillo—, també presenten l’anyada 2017. En el cas del blanc, la collita de l’any passat va ser “difícil”, segons explica Isaac Muga, com a conseqüència de les gelades de finals del mes d’abril. Encara que la collita es va retardar un mes, la maduresa durant l’estiu va compensar.

Del most flor s’aprofita només un 40%. És per aquest motiu que la producció és limitada, concretament a la xifra tancada de 20.000 unitats. La imatge de l’ampolla, una flor de cirerer, representa la primera generació, vinculada als avis dels actuals propietaris, que van fundar l’empresa. “Era la flor preferida de la meva àvia, sempre l’esperava amb molta il·lusió i era la primera a arribar a la primavera”, explica Isaac Muga en la presentació del vi davant dels mitjans de comunicació que vam poder gaudir d’un magnífic i excel·lent àpat al restaurant Windsor de Barcelona.

Cellers Muga
A Haro, una de les capitals vinícoles més importants de l’Estat espanyol, Muga s’identifica amb el respecte a la tradició, la passió per la terra i l’afany per aconseguir d’ella un sabor i una aroma inigualables. A Muga l’esforç, la qualitat, la sostenibilitat i la contínua recerca són els valors que han marcat la vida de diverses generacions de la mateixa família.

En ple segle XXI, la història de Cellers Muga s’entrellaça i enriqueix amb la de tots aquells que valoren l’experiència sobre un procés mil·lenari, el fruit del qual és capaç d’unir les persones a través del paladar. Sense cap mena de dubte heu de delectar el vostre paladar amb el Flor de Muga!

Deixa un comentari