Al restaurant Espai Prioral by Joan Urgellès, de Reus, s’ha presentat aquesta setmana la prestigiosa Guia Gourmand 2018, obra del periodista Fèlix Llovell i del fotoperiodista Ramón Segú i editada per Arola Editors al preu de 20 euros. La presentació en la seva 27a edició ha anat a càrrec del xef propietari, Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, reconegut l’any passat amb una estrella Michelin.

En aquesta 27a edició, corresponent a l’any 2018, hi ha una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels. En els últims capítols, titulats “Altres llocs d’interès”, s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire, Alsacia, París i Selva Negra. En total, informació d’uns 600 establiments que interessen al gourmand.
Un dels moments estel·lars de l’acte han estat les Distincions del 2018. Aquestes han estat per a: Restaurant de l’any 2018, Joan Urgellès de Reus; Hotel de l’any 2018, BCN Urban Hotels de Barcelona; Celler de l’any 2018, Ronadelles de Cornudella de Montsant; Restaurant Revelació de l’any 2018, Deliranto de Salou; Producte de l’any 2018, Mel Muria del Perelló; Vermut de l’any 2018, Yzaguirre del Morell i la Pobla de Mafumet, i menció especial per a la Guia de l’any 2018, Guia Repsol, que celebra el seu 40è aniversari.

En el quadre d’honor es relacionen els millors restaurants qualificats amb una nota de 8/10 o superior. En aquest rànquing del 2018 els millors de Catalunya són: Amb 10/10: el Celler de Can Roca; amb 9,75: Via Veneto, i amb 9,50: Caelis, Disfrutar, La Cuina de Can Simón, Lasarte, Les Cols, Miramar de Llançà i Sant Pau-Carme Ruscalleda. A les comarques tarragonines, amb 9,25: Can Bosch, L’Antic Molí, Les Moles i Villa Retiro; amb 9: Deliranto i Joan Urgellès, i amb 8,75: Casa Macarrilla 1966, Mas Folch i Miramar de Cambrils.

Recordem que la Guia Gourmand 2018 es pot també consultar, íntegrament i gratuïtament, al web que a través de la localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, incloent-hi fotografia i mapa de situació, a més de tota la informació, actualitzada al dia: www.guiagourmand.com.

El dia 9 de desembre es presentarà a Tarragona
Després de la presentació a Reus, el proper dissabte dia 9 de desembre, la Guia Gourmand 2018 es presentarà en un acte obert al públic al Mercat Central de Tarragona.