//La Boella: Un oasi de pau a la Costa Daurada

La Boella: Un oasi de pau a la Costa Daurada

per | 2019-02-08 09:00:4308/02/2019 09:00 | 0 comentaris

FITXA TÈCNICA:

Nom: La Boella 

Municipi: La Canonja (Tarragona)  

Adreça exacta: Autovia Tarragona-Reus (T-11), km 12  

Telèfon: 977 77 15 15  

Web: www.laboella.com  

E-mail: [email protected]  

Twitter: @MasLaBoella

 

Tarragona i Reus sempre s’han caracteritzat per una rivalitat sana durant anys, i que encara perdura. Als tarragonins els agrada lluir la seva capitalitat romana, els reusencs ho fan presumint de ser bressol dels inicis del gran Gaudí. Tot i aquestes batalletes de campanar, la pau entre ambdues ciutats, la bandera blanca de la tranquil·litat i el silenci entre tots dos territoris els posa La Boella. Aquesta magnífica finca, situada al terme municipal de la Canonja, és un excels ecosistema de natura que abraça 110 hectàrees d’oliveres i que data —segons fonts documentades— des de fa més de vuit segles en un espai de base preromànica.

La proposta culinària per a les calçotades de La Boella duu el característic segell de qualitat del restaurant. Els calçots estan fets al foc i se serveixen amb el tradicional romesco. De segon plat, s’ofereix un combinat de costelles de xai, llonganissa, botifarra negra i blanca de perol i cansalada ibèrica, conjuntament amb patates i carxofes de Prades i fesols saltats. Igual que amb els calçots, tota la carn que s’inclou en el menú és de quilòmetre zero.

El complex tarragoní ha afegit un doble toc d’originalitat a les seves calçotades i ha inclòs uns aperitius previs —olives, formatge, coca de recapte i pa torrat amb tomàquet— a la proposta, i s’ha convertit en un dels pocs restaurants que ofereixen un petit aperitiu abans dels calçots.

Tot i l’aperitiu, el suggeriment més enginyós de La Boella arriba a les postres. Continuant amb la seva línia de gastronomia de qualitat, presenta una doble ració de dolços casolans únics que tenen un distintiu toc d’autor i que no es trobarien a cap altra carta: daus de taronja amb escuma de taronja sanguina i mousse de crema catalana amb cruixent de caramel.

 

Calçotada en un entorn únic

A més de la proposta gastronòmica, en una calçotada fora de casa també suma el com és l’entorn on reunir-se i passar una estona agradable. La Boella reserva dos dels seus espais més privilegiats per gaudir dels calçots: els jardins i la terrassa, dos ambients singulars i que difícilment es poden imitar del complex tarragoní.

La terrassa del restaurant està integrada pel mateix jardí, que té una flora diversa i abundant, com magnòlies, romaní, lavanda o tarongers. La vegetació aconsegueix crear un ambient natural i de tranquil·litat, un oasi natural que permet preservar la intimitat de cada grup que faci una calçotada. En funció de la quantitat de persones, el segon plat i les postres es mengen a l’interior del restaurant, el Gran Pavelló o les bodegues.

Deixa un comentari