8.8 C
Valls
Dimarts, Febrer 25, 2020

Gastronomia aromàtica a Altafulla

Altafulla celebrarà a partir d’avui i fins al pròxim 11 de novembre la 12a edició de les Jornades Gastronòmiques, que enguany canvia de format i de temàtica i manté la coincidència de dates amb la Festa Major de Sant Martí.
La novetat més destacada d’aquesta edició, que compta amb la participació de nou restaurants, se centra en el fil conductor, que passa de la garrofa a les plantes aromàtiques del Baix Gaià com la farigola, l’espígol, el romaní, la menta, el fonoll i la sàlvia.

Un dels altres canvis respecte d’edicions anteriors és el format de l’oferta. El comensal podrà escollir entre un menú, un plat únic o els postres. El preu dels menús oscil·la entre els 20 i 30 €; el del plat únic, d’entre 8 i 12 €, i els postres de 3 a 5 €. S’hi poden degustar diferents i variats plats com la crema de carbassa amb espígol, vedella estofada melosa, pastisset de la cistella de bolets amb sàlvia i cebeta tendra, pizza individual de xocolata amb menta o brownie de xocolata amb menta, entre d’altres.

Concursos i tallers
Les jornades comptaran també amb el “Concurs al Plat!”, on els comensals podran participar en un concurs de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019, i d’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià. Les persones premiades es donaran a conèixer el pròxim 15 de novembre.

Una altra de les novetats és l’organització d’un taller per a adults i infants amb l’objectiu d’aprendre a cuinar quatre plats relacionats amb les plantes aromàtiques del Baix Gaià. Se celebrarà l’1 de novembre a les 12.00 h a la cuina de la llar d’Infants Hort de Pau, i el preu d’inscripció és de 3 euros. La data límit d’inscripció és el 30 d’octubre, a l’Oficina de Turisme. Els infants han d’anar acompanyats d’una persona adulta. L’aforament està limitat a les 15 persones.

Les Jornades Gastronòmiques de les #aromatiques2019 donaran el tret de sortida avui, divendres 25 d’octubre, amb un maridatge de cerveses, vins i caves del territori amb música a la plaça del Pou. El preu de la consumició serà de 2 €.

Els restaurants participants en aquesta 12a edició són Les Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Daurada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar. L’organització va a càrrec de la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i la col·laboració del Consorci Turístic del Baix Gaià.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Notícies relacionats

Últimes notícies

La CGT de Catalunya convoca vaga general de 24 hores per al 8 de març

Els sindicats territorials de la CGT de Catalunya han decidit convocar vaga general de 24 hores en el ple...

L’alcaldessa de Valls anuncia que el Museu Casteller obrirà “sí o sí” aquest any 2020

“Sí o sí, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes aquest 2020.” Així de contundent es va mostrarl’alcaldessa de Valls, Dolors Farré,...

L’IEV acull l’acte institucional dels 20 anys de l’Espai de l’Estudiant

El dijous dia 27 a partir de les 7 de la tarda se celebrarà al Pati de Sant Roc de l’IEV un acte especial...

Rescaten a un jove atrapat en una xemeneia de Valls

Un jove que volia entrar en una casa ha hagut de ser rescatat pels bombers quan aquest va quedar atrapat a l'interior d'una ximeneia Els...

Sessió de contacontes a la Biblioteca Carles Cardó

La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes. Aquest cop Jeep Gasulla serà l’encarregat d’explicar Contes a la vora del foc....