//Els vins de Vila i Terroir fan de Tast amb Llops un nou èxit

Els vins de Vila i Terroir fan de Tast amb Llops un nou èxit

By |2018-05-11T12:01:14+00:0011/05/2018 12:01|0 Comments

Tast amb Llops tanca amb èxit l’edició 10+2 amb la participació de prop de 300 persones, més de 80 vins i 20 cellers. Les entrades per a aquesta nova edició es van esgotar tres setmanes abans de la cita del passat 5 de maig, com l’any passat, que l’Hotel Cal Llop, que és l’organitzador de l’esdeveniment, va haver de penjar el sold out un mes abans de la cita a Gratallops.

L’interès per participar en el certamen enològic més antic, que s’organitza en paral·lel a la Fira del Vi de Falset, ha crescut en els últims anys i des de l’organització es valora molt positivament però es vol mantenir l’estil, el nivell i la qualitat dels vins i dels elaboradors participants, sempre per sobre de la quantitat. En aquesta edició, a més a més dels Vins de Vila, també s’han pogut tastar vins de Terroir d’altres municipis de la DOQ Priorat com Porrera, vins de la DO Montsant, Canàries, Penedès, Navarra i Alemanya.

Els elaboradors de Gratallops són no obstant el nucli de la cita, que va néixer amb la voluntat d’apropar els vins singulars i autèntics del municipi al públic final i en especial als wine lovers d’arreu del país.

Els assistents destaquen el valor de l’entorn tranquil i amb vistes a les vinyes, la qualitat dels vins i la possibilitat d’intercanviar converses amb els elaboradors durant Tast amb Llops, així com retrobar-se any rere any amb alguns dels impulsors  dels grans vins de la DOQ Priorat de Gratallops com l’enòleg René Barbier, padrí de la cita.

L’objectiu del Tast amb Llops és promocionar i posar a l’abast del públic grans vins elaborats pels cellers de Gratallops, centre neuràlgic de la DOQ Priorat, als quals normalment costa accedir. Són vins de petites produccions difícils d’aconseguir pels canals de distribució habituals, ja sigui per la seva exclusivitat o pel seu preu.

El denominador comú dels vins de poble de Gratallops són les varietats autòctones amb les quals es creen, bàsicament garnatxes i carinyenes, i les característiques edafològiques de la zona, que no es poden entendre sense considerar la gran influència dels terres de pissarra i les peculiaritats climàtiques del municipi.

Fa més de 20 anys, quatre enamorats de la viticultura emprengueren la revolució del Priorat i el varen col·locar al centre d’atenció del món del vi. Aquest moviment va originar debats fonamentals al voltant de la cultura vitivinícola de la regió i de tot Espanya.

Leave A Comment