//ELS RANXETS TORNEN A TORREDEMBARRA

ELS RANXETS TORNEN A TORREDEMBARRA

per | 2018-03-09 00:00:3409/03/2018 00:00 | 0 comentaris

Per segon any consecutiu, es posa en marxa la campanya “Ranxets, la cuina a Torredembarra”, amb 13 restaurants que participen en aquesta promoció que organitzen les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats. El tret de sortida de la campanya tindrà lloc el diumenge 18 de març amb la Mostra de Ranxets. Durant tot l’any es podran degustar ranxets en els restaurants que formen part de la promoció.

Al mateix temps tindran lloc diversos actes de dinamització i difusió de la cuina local torrenca amb promocions, tallers infantils, campanyes a xarxes socials i showcooking per tal de divulgar la marca. Els restaurants participants són: Blau Marí, Cal Coco, Cal Silver, Can Gla, Can Lluís, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, Las Palmeras, Òxid i Roda.

Els ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruita seca, oli, vi, verdures i peixos de temporada. És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins a bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats, sípia, pop, truita amb suc, bacallà amb tomàquet i xirles amb all i ceba, entre d’altres.

El pròxim 18 de març, de 12 a 15 hores, als Jardins de Cal Bofill tindrà lloc la Mostra de Ranxets, en què els restaurants participants oferiran una degustació de bull a l’all i pebre i altres plats de ranxets. Tapa + beguda: 3 euros. De 12 a 12.30 h, showcooking: Com es cuina un ranxet? Romesco de rap, a càrrec d’Oriol Castro, dels restaurants Compartir de Cadaqués i Disfrutar de Barcelona, i d’Àlex Segú, del Restaurant l’Hort de la Riera de Gaià.

El primer showcooking es realitzarà el dilluns 7 de maig: Com és cuina un romesco?, a càrrec de Joan Tomàs del Restaurant Castell de Tamarit. Es realitzarà a l’espai de cuina (carrer dels Filadors, 15). Les inscripcions s’han de realitzar a l’adreça nocuino@gmail.com o al telèfon 620 702 594. El preu és de 35 € (que inclou aprendre a fer un romesco, cuinar-lo i menjar-se’l).

Sense cap mena de dubte la gastronomia torna a ser l’accent propi de Torredembarra aquest mes de març. El municipi vol promocionar el producte propi i de proximitat!

Deixa un comentari