//Els germans López Engeguen un nou projecte gastronòmic a Eivissa

Els germans López Engeguen un nou projecte gastronòmic a Eivissa

per | 2018-07-13 12:53:5113/07/2018 12:53 | 0 comentaris

L’empresari Quim López i el seu germà, el xef Fran López, amb dues estrelles Michelin per dos restaurants a Xerta i Barcelona, s’han fet càrrec aquest estiu de la restauració de la Hisenda Na Xamena, un complex hoteler i lúdic a l’illa d’Eivissa. La família López suma un projecte més a la seva llarga llista, que inclou la Masia Pla dels Catalans a l’Aldea, l’hotel Villa Retiro a Xerta, la Catedral del Vi a Pinell de Brai, que inclou també el vi de Pagos de Híbera, així com el restaurant Xerta i Enoterra Fast Good a Barcelona.
Ara a aquesta llista se li suma, Na Xamena,”hem renovat totalment la carta, modernitzant-la, afegint propostes saludables, vegetarianes i veganes, i donant el màxim protagonisme al producte de qualitat”, explica el xef Fran López.
“És el nostre primer projecte fora de Catalunya”, afegeix Quim López, germà de Fran i director general de Villa Retiro Grup. “Volem recuperar el client local, i al mateix temps proposar qualitat i sabor als hostes que són fidels a Na Xamena, i que reclamen una gastronomia d’acord amb la màgia de l’allotjament”, conclou López. La cuina del Restaurant Edèn, de Fran López està inspirada en la Mediterrània i inclou diferents tipus d’arrossos, especialitat del xef Fran López.
Els germans López agafen les regnes, no únicament del restaurant Edèn, sinó també dels diferents espais gastronòmics de l’hotel que inclou esmorzars, el restaurant By The pool, esdeveniments i celebracions. El restaurant Edèn, de Fran López té 180 metres quadrats distribuïts en cinc terrassetes i capacitat per a 90 comensals.

Fran López
Nascut a l’Aldea l’any 1983, aquest jove xef tenia establerta en el seu mapa genètic la tradició hotelera per ser la quarta generació de restauradors. Criat al món de la restauració, Fran es va interessar cada vegada més pel món de la cuina, fins que un dia, a l’edat de 16 anys, es va traslladar a Barcelona i va iniciar els seus estudis com a cuiner a la prestigiosa Escola de Cuina Hofmann on, després de tres anys i amb la preparació prèvia per convertir-se en professional, va decidir continuar els seus estudis a la capital francesa, París. Allí va realitzar unes pràctiques de tres mesos, i va romandre tres anys amb Alain Ducasse al preciós hotel Palace Plaza Athénée.
De tornada a Espanya, l’any 2006, juntament amb el seu germà Joaquim, van obrir l’Hotel Villa Retiro i, dins de l’hotel, el restaurant conegut com El Torreó de l’Indià, ara anomenat Restaurant Villa Retiro.
En poc temps, la cuina de Fran López es fa coneguda a la demarcació de Tarragona i a tota Espanya. Tant és així que el novembre de 2009, la prestigiosa Guia Michelin li va atorgar un estrella, que encara conserva. Això el va convertir el quart xef més jove del món a tenir una Estrella Michelin amb llavors només 25 anys.

Deixa un comentari