//Darmós celebra diumenge la XVI Festa de la Clotxa

Darmós celebra diumenge la XVI Festa de la Clotxa

per | 2019-03-15 09:33:3615/03/2019 09:33 | 0 comentaris

Organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de l’Ajuntament de Tivissa i de Darmós, la XVI Festa de la Clotxa de la Ribera preveu servir diumenge 1.300 clotxes “gràcies a la implicació de tot el poble”, diu la seva alcaldessa, Maria Rosa Molluna, que ha reivindicat “la germanor i el suport de la comarca i de tots els pobles” que farà possible diumenge aquest esdeveniment.

La festa es localitzarà en una esplanada a l’entrada del poble, venint des de la carretera N-240, des d’on s’albiren unes vistes panoràmiques espectaculars i on hi haurà taules i cadires per menjar-se la clotxa. A la mateixa esplanada s’habilitarà una zona d’aparcament i un escenari, així com una fira de productes artesanals. Els tiquets es poden comprar per internet, a través del web www.turismetivissa.com. El preu és de 4 euros.

El mateix dia es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera. Aquest any, dotze establiments d’arreu de la comarca s’adhereixen a aquestes jornades i fins al 14 d’abril oferiran la clotxa en les seves cartes i menús: a Benissanet, el restaurant el Casal; a Flix, Casa Castro i Fornieles; a Garcia, el Pas de l’Ase; a Miravet, el Molí de Xim; a Móra d’Ebre, el restaurant Gastronòmic La Creu i el Turú; a Móra la Nova, Can Secundino, el Ferran, el Heaven’s Door i el de Mas dels Subirats, i a Riba-roja d’Ebre, el restaurant càmping Riba-roja.

Un cop degustada la clotxa, els visitants podran aprofitar per passar el dia a la comarca i gaudir dels espectaculars paisatges de la Ribera en flor. I és que és a finals d’hivern, quan arriba la primavera, que la Ribera d’Ebre es transforma en una gran catifa de tons blancs i rosats. El paisatge de la comarca alterna el rosa dels ametllers i presseguers, el blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds lluents de la plana i els verds mediterranis de les pinedes. És un paisatge viu, canviant, on la intensitat dels colors varia cada dia.

La cita té, a més, uns pregoners i una actuació d’excepció, com ha explicat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, durant la presentació. Així, el pregó anirà a càrrec dels germans Roca: Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris del restaurant gironí Celler Can Roca, amb tres estrelles Michelin i un estil de cuina tecnoemocional que busca recuperar aromes i gustos perduts en la memòria, combinant tècniques culinàries tradicionals i modernes. En la carta del restaurant s’hi pot trobar una clotxa, el plat típic de la Ribera d’Ebre, com a aperitiu.

Deixa un comentari