//Clos Galena, viu l’experiència de la tòfona de la Conca

Clos Galena, viu l’experiència de la tòfona de la Conca

per | 2018-03-23 09:43:2923/03/2018 09:43 | 0 comentaris

El Celler Clos Galena i la tòfona de la Conca van fer gaudir aquest darrer cap de setmana una trentena d’assistents que es van donar cita al municipi del Molar. L’experiència viscuda dissabte pels visitants a les vinyes del celler del vi dels Nobel va combinar el coneixement i l’aprenentatge d’un producte gastronòmic d’alta qualitat com és la tòfona amb el maridatge dels excel·lents vins ecològics que es produeixen al Celler Clos Galena.

La visita va sevir als comensals per conèixer de primera mà la història del projecte del Celler Clos Galena, que l’any vinent celebrarà el seu vintè aniversari. Així mateix, i durant tot el recorregut per la finca, se’ls va explicar el procés de fabricació del vi i les característiques identitàries d’un projecte sostenible que van iniciar Miguel Pérez i Merche Dalmau l’any 1999 després d’enamorar-se de la comarca del Priorat.

Els assistents van poder assaborir i tastar el reconegut Formiga de Vellut 2014, que el passat mes de desembre va ser escollit per presidir el sopar més intel·lectual del planeta, el dels premis Nobel. Formiga de Vellut és el primer vi català que se serveix al sopar dels Nobel com a mínim en els últims deu anys d’història dels premis i va compartir taula amb el xampany Taittinger Brut Réserve i el vi blanc Viña Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc 2016.

Arribar a la taula dels Nobel no és fàcil. Mesos abans, amb el menú dissenyat pel xef Tom Sjöstedt, els organitzadors de l’àpat fan un extens tast de vins procedents de tot el món. El Formiga de Vellut (60% garnatxa negra i 20% carinyena i sirà), un vi ecològic viu i potent amb aromes de fruita vermella i negra i notes balsàmiques, va seduir el sommelier. Del celler surten a l’any 115.000 ampolles i el 70% s’exporten a 30 països de tot el món.

Un cop els visitants es van delectar amb el Formiga de Vellut també van poder viure in situ com el gos tofoner, acompanyat del seu guia, realitzava una demostració davant de tots els allí presents de cerca de tòfones situades en diferents indrets del celler. El punt final a l’experiència va ser un esmorzar de forquilla en què els assistents van gaudir de la gran combinació dels vins de Clos Galena i tòfona de la Conca.

Enoturisme a Clos Galena
El Priorat és un territori ple de mística, espiritualitat, màgia, riquesa paisatgística, humana i vitivinícola. Durant anys el celler Clos Galena ha rebut nombroses visites, una oportunitat per captar turisme de qualitat a la zona arribat de diferents parts del món.
Per això Clos Galena ha reforçat aquesta parcel·la per dur a terme tastos dels seus productes, esmorzars, calçotades, paelles, àpats per a grups i tot tipus d’activitats relacionades amb l’enoturisme. Totes aquelles persones que en vulguin més informació poden posar-se en contacte mitjançant la pàgina web www.closgalena.com o per telèfon al número 607 421 822.

Deixa un comentari