Englobar dins el mateix sac la gastronomia catalana, la gastronomia gallega i una població com Sitges és possible. Trencar amb el binomi de municipi de costa, primera línia de platja i paella, també. És per això que la proposta d’aquesta nova edició de “Sal i pebre” se situa al restaurant Casa Hidalgo. Aquest establiment, ubicat al carrer Sant Pau número 12 d’aquesta emblemàtica vila del Garraf, té una dilatada trajectòria culinària que atresora vint-i-set anys d’història als seus fogons.

Liderat i fundat pel matrimoni format per José Yáñez i Lola Freitas aquest restaurant, identificat per una gran bota al costat de la seva porta, ofereix una atmosfera còmoda i càlida per poder-hi anar amb la família, amics o parella. La Lola s’encarrega de prestar totes les atencions als comensals, mentre el José treballa dia rere dia la cuina regional amb molta creativitat i imaginació, que viatja de cantó a cantó de la península per obsequiar-nos amb les millors receptes i productes d’aquestes dues àrees tan riques i complementàries en les seves realitats gastronòmiques.

Cal destacar en l’establiment el gran protagonisme que adquireixen els peixos i els mariscs frescos, així com les reconegudes i saboroses carns gallegues, com el filet o l’entrecot de vedella o el cabrit rostit a la castellana, a més d’una exquisida carta de postres. Certament el comensal es troba, una vegada assegut a taula, amb una carta molt àmplia de suggeridores i apetitoses tapes i uns platerets molt ben elaborats.

L’oferta de mariscs de les Ries inclou les ostres d’Arcat, cloïsses de Carril, musclos gallecs, navalles i la mariscada per picar dues persones formen part de la seva identitat. Segueix la carta amb les amanides, els carpaccios i els ibèrics de Guijuelo, a més d’entrants calents com els canelons de peix o el pop a la gallega. Els arrossos i les fideuàs, com la negra amb sèpia, amb llamàntol, o en paella, també són dignes de tastar-les. Pel que fa als peixos cal destacar el llobarro de platja a l’estil Santurce, l’orada a la sal, el rap, el lluç de la Corunya i la caldereta de marisc. Pel que fa a les postres, és gairebé obligatori que us delecteu amb les postres marca de la casa: els deliciosos maduixots flamejats al pebre.

Al restaurant Casa Hidalgo trobareu obertes les portes de dimarts a diumenge de 13 a 15.30 h i de 20 a 23.30 h. Tanca diumenge la nit i dilluns. Un raconet gastronòmic a Sitges molt recomanable.