Ara fa quaranta anys, el matrimoni format per Antonio i Rosa García va posar la primera pedra del restaurant Amics del Mar. Ell, nascut a la localitat barcelonina del Prat del Llobregat, tenia una passió, pescar. Poc després de conèixer Rosa, a la passió per la mar s’hi va afegir l’amor per Rosa, cavera de cap a peus. Els temps difícils els van portar fins a França, a treballar, com a immigrants de l’època amb ganes de sobreviure.

Aquella primera pedra va convertir el vincle entre París i l’Ampolla en un trajecte habitual. Antonio, paleta de professió, va aixecar del no-res el restaurant Amics del Mar, mentre que la Rosa va començar a impartir un mestratge que encara perdura en generació a la cuina.

El restaurant Amics del Mar es troba situat al passeig de l’Arenal, a l’Ampolla, un espectacle visual on el Mediterrani us acompanyarà en la vostra visita. Especialitzat en peix i marisc aquest establiment suma quatre dècades de vida, i actualment està dirigit als fogons per Rosa García, filla d’Antonio i Rosa, per Miquel Guzmán en l’atenció a sala i Salomé García com a cambrera.
Rosa és una enamorada de la cuina, fins a tal punt que no en parla mai com a professió, ans al contrari, com una autèntica devoció. Els seus arrossos i suquets són per gaudir-los, sense pressa, amb temps d’assaborir-los i que les papil·les gustatives s’activin de tal manera que impregnin en el vostre record l’estada al restaurant Amics del mar. Els plats del Delta són els més característics de la seva carta. Cada temporada afegeixen algun arròs com a novetat de temporada, el darrer a incorporar-se ha estat l’arròs de rap i llagostí. Entre la resta de l’oferta també trobareu l’arrosset mariner, l’arròs caldós amb llamàntol, l’arròs de galeres, la paella, etc. Les mariscades són molt recomanades i força contundents. Independentment de quina sigui la vostra elecció, acompanyeu-ho tot d’un bon vi amb denominació d’origen.

El restaurant té capacitat per a uns seixanta comensals. Està distribuït en tres espais: un menjador ben ampli, l’atenció a barra i la terrassa, descoberta quan arriba el bon temps i preparada per a èpoques hivernals. La decoració és simple, acurada i molt ben relacionada amb el món de la mar.

El Amics de la Mar està obert de dilluns a diumenge de 13 a 16.30 h. A l’estiu també obren a les nits, de 20 a 23 h.