La 14a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetarà el calendari gastronòmic fins al pròxim 25 de febrer amb la participació de 34 restaurants i un programa d’activitats per a tots els públics. La galera serà la protagonista dels menús especials dels restaurants participants, el concurs per a joves cuiners, les degustacions populars, els aparadors dels comerços i les visites a les instal·lacions de la Confraria cambrilenca.

Entre els actes més populars de les jornades hi ha la galerada popular, que serà el diumenge 18 de febrer de les 11 a les 14 hores al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Els assistents podran gaudir d’una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors per 4 euros.

Com cada any, també hi haurà demostracions de vela llatina, tastos d’olis i visites guiades a les instal·lacions de la Confraria per conèixer l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, enguany s’ofereixen dos tallers familiars a la Torre del Port el 17 i 18 de febrer amb la col·laboració del Museu d’Història, l’Arjau Vela Llatina, el Campus Extens de la URV a Cambrils i l’IPHES. El primer serà el “Projecte barca” per descobrir com es construeix un vaixell, i el segon serà “Peixos i pans” i consistirà a experimentar amb els orígens històrics de la dieta mediterrània.

Germans Miquel’s, un clàssic de la galera
Un dels establiments on més intensament podreu gaudir de la galera és el restaurant Germans Miquel’s. Amb 20 anys a les seves esquenes la seva especialitat és la cuina marinera. El tàndem dels germans Miquel, Jaume Miquel als fogons i Xavi Miquel a la sala (a la foto), ofereix una àmplia varietat de peixos i mariscs a la seva carta, en què destaquen els seus típics arrossos, siguin caldosos, de marisc, llamàntol o negre; o els seus tradicionals suquets a l’estil de Cambrils, els entremesos de peix i marisc, sense oblidar els famosos pica-pica dels Miquel’s, com els calamarsons o els popets “Magí” que tant agraden als seus clients.

Al restaurant Germans Miquel’s el menú de 35 euros disposa d’una excel·lent i saborosa crema de galeres, seguida de galeres saltades que no tenen perdició. I com a plat estrella un arròs caldós de galeres i cloïsses per llepar-se’n els dits. Tot regat amb vi blanc del Penedès i arrodonit amb postres i cafè. Nos us el perdeu, val la pena descobrir-lo a Germans Miquel’s.