//La Colla Joves celebra el 220è aniversari del naixement de Josep Batet Llobera

La Colla Joves celebra el 220è aniversari del naixement de Josep Batet Llobera

per | 2013-07-15 09:52:0515/07/2013 09:52 | 0 comentaris

El dissabte 13 de juliol al local del carrer d’en Gassó, es va celebrar un acte per commemorar el 220è aniversari del naixement de Josep Batet Llobera, la primera persona coneguda amb el renom del Casteller i el primer cap de colla conegut en el món casteller. L’acte va ser presidit pel delegat de Cultura del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Sr. Jordi Agràs, i per l’alcalde de la nostra ciutat, Sr. Albert Batet.
 
Després d’inaugurar una placa homenatge a Josep Batet i de l’execució d’un pilar, hi va haver unes paraules del president de la Colla Joves, Sr. Josep A. Fernández, i de les dues autoritats, amb les quals es va felicitar la tasca de descoberta de documentació de Joan Climent referent al personatge de Josep Batet i es va lloar també la figura d’una persona precursora en el fet casteller actual.
 
Posteriorment, es va assistir a la sala on s’ha habilitat una exposició sobre l’època en què va viure Josep Batet Llobera i alguns fets transcendentals que va viure.
 
I, ja a la sala, unes paraules de l’inductor de l’acte, Joan Climent, sobre la figura de Josep Batet i sobre els anys que va viure i la lectura de paràgrafs del llibre Els primers castellers (1813-1851). Josep Batet, àlies casteller i la Colla de Menestrals de Valls, a càrrec del Sr. Pere Cano, van donar per tancat l’acte.
 
Finalment, la colla va obsequiar el Sr. Gabriel Duch, autor de la placa de Josep Batet, amb un detall.

Deixa un comentari