Els Mossos d’Esquadra va gestionar durant l’any passat un total de 4.356 denúncies per desaparicions a tot Catalunya, de les quals un 94% es van resoldre abans d’un mes i un 98% de les persones que havien desaparegut es van localitzar en un any. El 72% de les persones que van retornar voluntàriament ho van fer durant els primers quatre dies, i durant la primera setmana ho van fer el 86%.

Del total de les persones desaparegudes l’any passat, un 41% eren dones i un 59% homes. Per edats, el 38% eren menors d’edat, i d’aquests, 6 de cada 10 eren noies. Els desapareguts de més de 65 anys corresponen al 6% del total, i d’aquests, el 63% patia una malaltia mental.

Del total de persones desaparegudes, un 46% patien una malaltia mental, com ara un procés degeneratiu o depressiu. En aquest cas, quan hi ha malaltia mental és menys probable que el retorn sigui voluntari (40,2%).

D’altra banda, sobre una mostra analitzada del 80% de les denúncies per desaparició es constata que un 62% és reincident, és a dir, ja havia desaparegut en alguna altra ocasió.

Pel que fa a la comarca de l’Alt Camp en el decurs del 2017 es van denunciar un total de 41 desaparicions. Els municipis on hi van haver desaparicions el 2017 foren per ordre de major a menor són: Aiguamúrcia, 18; Valls, 14; Alcover, 3; el Pont d’Armentera, 2; Rodonyà, 2; el Pla de Santa Maria, 1, i Vilabella, també 1.